Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2012. Június 22. 16:13, péntek | Belföld
Forrás: MTI

Lamperth Mónika szerint a kaposvári közgyűlés szembefordult a kormánnyal - a Fidesz és a városháza is reagált

Lamperth Mónika szerint a kaposvári közgyűlés szembefordult a kormánnyal - a Fidesz és a városháza is reagált

Lampert Mónika szerint Kaposvár közgyűlése két döntésével nyilvánvalóvá tette, hogy "az Orbán-kormány döntései sem társadalmi, sem politikai támogatást nem élveznek".

Az MSZP országgyűlési képviselője, a kaposvári közgyűlés tagja pénteken Kaposváron tartott sajtótájékoztatóján állítását azzal támasztotta alá, hogy a közgyűlés megbízott egy 64 éves igazgatót újabb öt évre az iskola vezetésével. Ezzel "a kormányt egyébként szolgai hűséggel kiszolgáló kaposvári önkormányzat fideszes többsége és Szita Károly polgármester is szembefordult a kormánnyal" - érvelt Lampert Mónika, emlékeztetve arra az általa tarthatatlannak nevezett kormányzati elképzelésre, amely szerint "kivétel nélkül mindenkit nyugdíjba kell küldeni 62 éves korában, függetlenül a tudásától, szakmai teljesítményétől".
A politikus a testület egy másik döntésére utalva azt mondta: a kormány totális államosítási politikájával szembeni védekezésként "az önkormányzatok trükköznek és megpróbálják kicselezni Orbán Viktor kormányát", ahogy tette ezt a kaposvári fideszes többség is, amikor az önkormányzat kilenc ingatlan feletti rendelkezési jogát visszavette az államosítás előtt álló oktatási intézményektől. Megjegyezte: az MSZP képviselői támogatták, hogy "a kaposváriak vagyonát eldugjuk a mohó állam elől".
Lamperth Mónika közölte: elvárják Szita Károlytól, hogy határozottan lépjen fel az Orbán-kormány nyugdíjazással kapcsolatos "tarthatatlan és káros" elképzelésével szemben, emelje fel szavát "az önkormányzatokat ellehetetlenítő kormánnyal szemben", továbbá álljon ki a szakképzésben résztvevő gyerekek érdekében, hiszen az ingatlanokkal kapcsolatos döntés bizonytalanná teszi a szakmunkás tanulók szakmai gyakorlatának megszervezését.
A politikus jelezte, hogy ebben a két ügyben parlamenti interpellációt, illetve kérdést nyújtott be a kormány tagjaihoz, az iránt érdeklődve, "hogyha már az ellenzék és az érdekképviseletek szakmai észrevételeivel nem törődnek, a fideszes önkormányzat szembefordulása meggyőzi-e őket politikájuk tarthatatlanságáról".
Répás Orsolya, a kaposvári városháza szóvivője az elhangzottakra reagálva az MTI-nek elküldött közleményben azt írta: nem kívánják minősíteni a Lamperth Mónika által mondottakat, sem stílusát, sem korábbi miniszteri munkáját. "Ezt korábban a választók már megtették" - fogalmazott a szóvivő, aki "a tisztánlátás érdekében" a szocialista politikus korábbi tevékenységével kapcsolatosan felhívta a figyelmet arra, hogy "a szocialista kormányok - Lamperth Mónika miniszter aktív közreműködésével - évente 1 milliárd forintot vettek el a kaposvári oktatástól, a gyerekektől és a pedagógusoktól."
"Tényként érdemes rögzíteni azt is, hogy Lamperth Mónika utolsó négy éves kormányzati munkája során egyetlen fűszálat sem mozdított meg Kaposvár érdekében", a kaposvári gazdaság és a kaposváriak számára oly fontos 67-es út megépítését "saját kezűleg verte le a kormányülésen"- írta a szóvivő, tényként említve azt is, hogy "Gyurcsány Ferenc volt minisztere az elmúlt nyolc esztendős parlamenti munkája alatt nem vette a fáradtságot, hogy a kaposváriak megfeszített és eredményes munkájáról egyetlen jó szót szóljon."
"Ezen tények ismeretében mindenki meg tudja ítélni Lamperth Mónika állításainak súlyát és valódiságát" - zárta reagálását Répás Orsolya.
Dér Tamás, a Fidesz városi elnöke ugyancsak közleményben reagált a szocialista politikus által elmondottakra, azt írva: megdöbbenéssel értesültek Lamperth Mónika - egykori Gyurcsány-miniszter - állításairól.
"Nagy tisztelettel arra kérjük az egykori szocialista minisztert, hogy a két évvel ezelőtt, több alkalommal folytatólagosan elkövetett választási vereségéért ne a kaposváriakat hibáztassa" - fogalmazott a Fidesz kaposvári elnöke, azt is kérve az MSZP-s politikustól, hogy "ne egy 64 éves pedagógust válasszon céltáblájának és ne átlátszó fogalmazási trükkökkel próbálja meg elfedni azt a kárt, ami Magyarországot és benne Kaposvárt is érte".
"Szeretnénk, ha a képviselő-asszony is tudná, hogy a köznyelv városunkban úgy fogalmaz: a károkozás mértékegysége +egy Lamperth+" - fogalmazott Dér Tamás. Hozzátette: "a szocialisták által elkövetett politikai bűnökért (munkanélküliség, államadósság, devizahitelesek problémái) minden nap kérjen bocsánatot a kaposváriaktól, köztük saját párttársaitól is".

Címkék: Pártok-MSZP

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket