Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2018. November 26. 11:45, hétfő | Külföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Lakónegyedre zuhant egy katonai helikopter Isztambulban, négyen meghaltak

Lakónegyedre zuhant egy katonai helikopter Isztambulban, négyen meghaltak

Lakónegyedre zuhant egy Bell UH-1 típusú katonai helikopter hétfőn Isztambulban. A balesetben négy katona meghalt, egy pedig súlyosan megsebesült - jelentette az Anadolu török állami hírügynökség.

A tragédia a török metropolisz ázsiai oldalán fekvő Sancaktepe körzetben történt. A beszámoló szerint a helikopter leszállás közben meghibásodott, majd először egy négyszintes ház tetejének, aztán a járdának csapódott.

A balesetnek civil áldozata nincs, miután nem tartózkodott az utcán senki.

Az Anadolu Isztambul tartomány kormányzójának, Ali Yerlikayának a szavait idézve azt írta, hogy a helikopter oktatóhelikopter volt, és egyelőre ismeretlen okból zuhant le.

A hatóságok rendőröket, mentőket és tűzoltókat vezényeltek a szerencsétlenül járt helikopterhez. A sebesült katonát kórházba szállították. A nap folyamán Hulusi Akar török védelmi miniszter személyesen is megtekinti a helyszínt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 18. 06:00, szerda | Külföld

Mario Draghi: Európa drámai változások előtt áll

2024. Szeptember 17. 15:04, kedd | Külföld

Gátszakadás Lengyelországban, 25 ezres települést árasztott el a víz - Videó

A Lengyelországban található 25 ezer fős Klodzkót érte ez az árvíz, ahol az átszakadt gát teljesen elöntötte a települést.

2024. Szeptember 17. 07:46, kedd | Külföld

Másfél millióra emelte az orosz katonai állomány létszámát Vlagyimir Putyin

Száznyolcvanezer fővel másfél millióra növeli az orosz fegyveres erők katonai állományának létszámát Vlagyimir Putyin orosz elnök hétfőn kiadott rendelete.

2024. Szeptember 17. 07:37, kedd | Külföld

Újabb merényletet terveztek Donald Trump ellen

Donald Trump köszönetet mondott hétfőn az amerikai Titkosszolgálatnak és a hatóságoknak azért, hogy megakadályozták az ellene készülő merényletet, miközben Joe Biden elnök elítélte a megkísérelt politikai gyilkosságot.