Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2024. Július 20. 07:15, szombat | Belföld
Forrás: MTI

KSH: a benzin 7, a dízel 2 forinttal olcsóbb, mint a szomszédos országokban

KSH: a benzin 7, a dízel 2 forinttal olcsóbb, mint a szomszédos országokban

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 616 forint volt, ami 7 forinttal alacsonyabb a szomszédos országok átlagértéknél.

A régióban az átlagár 606 forint volt, a magyar ár 1,7 százalékkal, azaz 10 forinttal volt ennél magasabb - közölte pénteken kísérleti statisztikája alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

A dízel üzemanyag heti átlagos ára Magyarországon 623 forint volt, ami 19 forinttal, 3,1 százalékkal haladta meg a régiós 604 forintos átlagárat.

A szomszédos országokban 625 forint volt a dízel átlagára, a magyar adat 0,3 százalékkal, azaz 2 forinttal volt ennél alacsonyabb - közölte a KSH.

A 95-ös benzin átlagára Magyarországon 1 forinttal emelkedett az előző heti adathoz képest. A régiós és szomszédos országokban a benzin átlagára 4, illetve 3 forinttal csökkent.

A gázolaj átlagára Magyarországon 3 forinttal csökkent egy hét alatt. Ezzel párhuzamosan a régiós átlag is mérséklődött, 6 forinttal. A szomszédos országokban a gázolaj átlagára 5 forinttal csökkent.

A legfrissebb adatok alapján Magyarországhoz képest a régiós országok közül Ausztriában, Horvátországban, Szerbiában és Szlovákiában volt magasabb a benzin átlagára. Az előző heti adatokhoz képest Romániában csökkent a legnagyobb mértékben a benzin ára, 14 forinttal.

Csehország, Lengyelország, Románia és Szlovénia esetében a 95-ös oktánszámú benzin átlagára kevesebb mint 5 százalékkal, Bulgária esetében pedig több mint 15 százalékkal maradt el a magyartól.

A dízelolaj heti átlagára Ausztriában, Horvátországban és Szerbiában meghaladta a magyar értéket, ugyanakkor Bulgáriában több mint 15 százalékkal kisebb volt annál. Szerbia és Szlovénia kivételével a régió összes országában csökkent a dízel átlagára az előző héthez képest. Szlovákiában volt tapasztalható a legnagyobb mértékű, 21 forintos csökkenés.

Közölték: a KSH a következő időszakban az üzemanyagár kísérleti statisztika finomhangolását tervezi. 2024. augusztustól a KSH várhatóan a heti adatok mellett a havi átlagárakat is közzéteszi Magyarország, a régiós és a szomszédos országok üzemanyagárainak statisztikáira vonatkozóan.

Címkék: üzemanyagár

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket