Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2018. Május 17. 11:22, csütörtök | Belföld
Forrás: infovárosok/ügyészség

Konzervdobozban küldött drogot börtönben lévő rokonának

Konzervdobozban küldött drogot börtönben lévő rokonának

Kábítószer-kereskedelem bűntette miatt emelt vádat egy fiatalkorúval szemben a Balassagyarmati Járási Ügyészség. A vádlott konzervdobozokba rejtve küldött kábítószert rokonának a börtönbe.

A vád szerint a cselekmény elkövetésekor a 18. életévét még be nem töltött lány egy, a nyomozás során ismeretlenül maradt, hozzátartozójának kérésére, tavaly februárban Balassagyarmatra utazott azért, hogy csomagot adjon fel az egyik Pest megyében található büntetés-végrehajtási intézetben fogva lévő rokonának. A csomag feladójaként – az ő tudta nélkül – az egyik kapcsolattartásra jogosult hozzátartozó nevét tüntették fel.

A postára adott csomagban a vádlott öt konzervdobozban elrejtve, fehér színű port és zöld növényi törmeléket kísérelt meg rokonához eljuttatni. A büntetés-végrehajtási intézetben azonban a csomag átvizsgálása során a tiltott küldeményt megtalálták és lefoglalták, a rendőrséget értesítették.

A lefoglalt fehér por amfetamin, míg a zöld növényi törmelék ADB-FUBINACA volt, melyek kábítószernek minősülnek.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség a Balassagyarmati Járásbíróságra benyújtott vádiratában a bűncselekmény elkövetését beismerő fiatalkorú vádlottal szemben felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását indítványozta, melynek ideje alatt a vádlott pártfogó felügyelet alatt áll. Az ügyészség indítványozta továbbá a nyomozás során felmerült 263.305.- forint bűnügyi költség vádlottal történő megfizettetését is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket