Városlista
2024. szeptember 21, szombat - Máté

Hírek

2013. Március 27. 05:00, szerda | Belföld
Forrás: mno.hu

Kombi és négyajtós a Toyota GT86 kínálatában

Kombi és négyajtós a Toyota GT86 kínálatában

Mint arra számítani lehetett, a Genfi Autószalon apropóján már megcsodálhattuk a Toyota GT86 kabrió átiratát, ami a típus végtelenül hosszú fejlesztési időszakához igazodva egyelőre csak tanulmányként kelleti magát.

Mindeközben a japánok mérnökgárdájának igazgatója, Tecuja Tada már újabb variánsokkal kecsegtet. A hathatós marketingtevékenységnek és „a kevesebb néha több” elv érvényesülésének köszönhetően a típus elsöprő sikert aratott a rajongók körében. Az olcsó sportautó utópiája ugyanis annak ellenére is befogadásra került, hogy a gyakorlatilag mindenféle innovációt mellőző és viszonylag olcsó műszaki háttérrel felvértezett négykerekű hazánkban 8 860 000 forinttól kelleti magát.

Noha ez a konkurensek között még valóban kedvezőnek tekinthető, a GT86-nak továbbra is nagyobb a füstje, mint a lángja, csupán egy olyan piaci rést talált magának, ami a 90-es évek közkedvelt típusainak kihalásával keletkezett. Mindenesetre a nem is olyan távoli jövőben a sokszínű paletta egyéb átiratai mellett egy Shooting Brake, azaz kombi kiadás megjelenésére is számíthatunk, de az ötletek között úgyszintén szerepel egy négyajtós kupé, ami a pillanatnyilag 8 340 000 forinttól kapható kecskeméti Mercedes–Benz CLA-val szemben kínálhatna olcsóbb alternatívát, még ha ennek realizációját a jelenleg is futó kétajtóstól való szegmentáció szükségessége valószerűtlenné is teszi.

Címkék: autó

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket