Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2012. Június 27. 11:47, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Költségvetés – Jobbik: a tervezet komoly károkat okoz a gazdaságnak

Költségvetés – Jobbik: a tervezet komoly károkat okoz a gazdaságnak

A Jobbik szerint a kormány olyan költségvetési javaslatot tett le az Országgyűlés asztalára, amelyik közép és hosszú távon egészen biztos, hogy jelentős károkat fog okozni a magyar gazdaságnak.

Erről a 2013. évi büdzsé parlamenti vitájának megkezdése után tartott sajtótájékoztatóján beszélt Volner János frakcióvezető-helyettes, aki úgy értékelte: a jövő évi költségvetés ahhoz járul hozzá, hogy a gazdaság teljesítménye ne tudjon nőni, a vállalkozások versenyképtelenné váljanak, a működő magyar és a külföldi tőkebefektetések pedig elhagyják az országot.
Miközben Magyarországot zuhanó beruházási teljesítmények jellemzik, a kormány, "Isten tudja, hogy mire alapozva", növekedést vár a gazdaságtól - folytatta az ellenzéki politikus.
Volner János úgy fogalmazott, hogy amikor a kabinet a "megszorító intézkedéseket meghozza", akkor egyszerre elégíti ki az EU és az IMF elvárásait és okoz kárt a magyar gazdaságnak. Hozzátette: a kabinet a büdzsével "gondoskodott arról", hogy 2013-ban akkor se legyen 1,6 százalékos a növekedés, ha a nemzetközi környezet jól alakul az ország számára.
A tranzakciós adó és több más adófajta bevezetése pedig csak arra jó, hogy elüldözzék Magyarországról a vállalati szférát – jelentette ki.
A kabinet a bevételi oldalon szerinte olyan adókkal számol, amelyeknek kétséges a megalapozottsága, mert az azokat alátámasztó adótörvények még el sem készültek. A kormány eközben időnként "egészen brutális módon nyúl bele" a kiadási oldalba – tette hozzá Volner János.
Emlékeztetett arra, hogy a Jobbik az egykulcsos helyett egy olyan adórendszer bevezetésére tett javaslatot, amelyik a termelő ágazatokat, a kutatásfejlesztést, az ipart, a turizmust és idegenforgalmat, továbbá a mezőgazdaságot preferálja, mert szerintük ezek a szektorok képesek külső jövedelmeket becsatornázni a gazdaságba.

Címkék: Pártok-Jobbik

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket