Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2015. Augusztus 25. 08:09, kedd | Külföld
Forrás: mti

Kínai Győzelem Napja - Államfők tucatjait és külföldi katonák százait várják Pekingbe

Kínai Győzelem Napja - Államfők tucatjait és külföldi katonák százait várják Pekingbe

Harminc államfő jön el a kínai győzelem napi megemlékezésekre, és 17 külföldi ország csaknem ezer katonája fog felvonulni a szeptember 3-i parádén - jelentették be kedden Pekingben.

Csang Ming külügyminiszter-helyettes megjegyezte, hogy minden, a második világháború végének 70. évfordulójára Pekingbe érkező állami vezető részt vesz a katonai parádén. Ezzel nyilvánvalóan arra utalt, hogy a Pak Gun Hje dél-koreai államfő ugyan már jelezte részvételét, de eddig még nem erősítették meg, hogy a parádén is ott lesz-e vagy sem.
Az is elhangzott, hogy észak-koreai részről Csö Rjong Hö, a Koreai Munkapárt politikai bizottságának elnökségi tagja, a központi bizottság titkára vesz részt az eseményeken.
A díszszemle masírozó külföldi katonavendégei közül 11 ország külön alakzatban vonul fel, míg 6 ország fegyveres erejét kisebb egységek képviselik majd.

ktp \ kigy \ ksy

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 18. 06:00, szerda | Külföld

Mario Draghi: Európa drámai változások előtt áll

2024. Szeptember 17. 15:04, kedd | Külföld

Gátszakadás Lengyelországban, 25 ezres települést árasztott el a víz - Videó

A Lengyelországban található 25 ezer fős Klodzkót érte ez az árvíz, ahol az átszakadt gát teljesen elöntötte a települést.

2024. Szeptember 17. 07:46, kedd | Külföld

Másfél millióra emelte az orosz katonai állomány létszámát Vlagyimir Putyin

Száznyolcvanezer fővel másfél millióra növeli az orosz fegyveres erők katonai állományának létszámát Vlagyimir Putyin orosz elnök hétfőn kiadott rendelete.

2024. Szeptember 17. 07:37, kedd | Külföld

Újabb merényletet terveztek Donald Trump ellen

Donald Trump köszönetet mondott hétfőn az amerikai Titkosszolgálatnak és a hatóságoknak azért, hogy megakadályozták az ellene készülő merényletet, miközben Joe Biden elnök elítélte a megkísérelt politikai gyilkosságot.