Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2021. Február 10. 06:00, szerda | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Kilökte élettársát a mozgó autóból

Kilökte élettársát a mozgó autóból

Két és fél év börtönre ítéltek kedden egy férfit, aki kilökte élettársát a mozgó autóból.

A vádlott 2018 őszén rendszeres munkavégzés céljából érkezett Ukrajnából Magyarországra, ahol később élettársi kapcsolatban élt egy nővel. Idővel egyre gyakoribbá váltak köztük a veszekedések, a vádlott féltékeny volt az asszonyra, többször bántalmazta is - írta honlapján az első fokon eljáró Budapest Környéki Törvényszék.

Egy ilyen vita során 2019. október 7-én a sértett egy bögrét dobott a vádlott felé, aki ezután megütötte őt. Ekkor a nő a lányait hívta segítségül, akik felszólították a vádlottat, hogy távozzon a házból. Mielőtt a férfi elhagyta volna az ingatlant, magához vette a sértett 162 ezer forintját és az autójához indult. A nő - hogy visszaszerezze a pénzt - a lányaival együtt megpróbálta feltartóztatni a férfit. Amikor a járműhöz értek, a sértett bemászott az utastérbe, megütötte a vádlottat, és visszavette a pénzt. Ekkor a férfi beindította az autót, amelynek a jobb oldali ajtaja még nyitva volt, folyamatosan gyorsított, majd mellkason rúgva kilökte az asszonyt. A sértett súlyos sérüléseket szenvedett, közvetlen életveszélyes állapotba került.

A bíróság a vádlottat testi sértés bűntette miatt 2 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte. Az ügyész súlyosításért és kiutasításért fellebbezett, a vádlott és védője pedig három nap gondolkodási időt kért, így az ítélet nem jogerős.

Címkék: ítélet

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket