Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2016. Szeptember 06. 07:41, kedd | Belföld
Forrás: mti

Ketten meghaltak, huszonhatan megsérültek egy buszbalesetben Nagykállónál

Ketten meghaltak, huszonhatan megsérültek egy buszbalesetben Nagykállónál

Két ember meghalt, további kettő súlyos, huszonnégy pedig könnyebb sérülést szenvedett a Nagykálló és Geszteréd között hétfő délután történt buszbalesetben

- közölte a katasztrófavédelem és a mentőszolgálat az MTI-vel. A rendőrség információs pontot állított fel a baleset helyszínének közelében.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság a www.police.hu oldalon azt közölte, a rendőrség a baleset helyszínéhez közeli Érpatak község polgármesteri hivatalában este nyolc órától információs pontot működtet, ahol a sérültek állapotáról tájékozódhatnak a hozzátartozók.

A rendőrségi helyszínelés még mindig tart a balesettel érintett útszakaszon.

A korábbi tájékoztatás szerint az útszakasz érpataki elágazása közelében ütközött össze egy gyerekeket szállító iskolabusz és egy munkásokat szállító mikrobusz. Dóka Imre, a megyei katasztrófavédelem szóvivője elmondta, a mikrobuszban utazó három ember közül két felnőtt a helyszínen életét vesztette.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) szóvivője az MTI-t arról tájékoztatta, a mentők kilenc mentőautóval és két mentőhelikopterrel érkeztek a helyszínre. Egy 19 éves lány és egy fiú súlyos fejsérülést szenvedett, őket helikopterrel a miskolci és debreceni kórházba vitték. Huszonnégy könnyebb sérültet a nyíregyházi és a debreceni kórházba szállítottak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket

2024. Szeptember 19. 15:28, csütörtök | Belföld

Árvíz - OVF: megkezdődött a Duna tetőzése a Szigetköznél