Városlista
2024. szeptember 19, csütörtök - Vilhelmina

Hírek

2017. Július 08. 05:00, szombat | Külföld
Forrás: mti

Kedvezően értékelte Trump és Putyin első megbeszélésüket

Kedvezően értékelte Trump és Putyin első megbeszélésüket

Egyaránt kedvezően értékelte első találkozójuk létrejöttét Donald Trump és Vlagyimir Putyin. Az amerikai és az orosz elnök pénteken tárgyalt a németországi Hamburgban, a G20-csúcs közben.

A megbeszélés előtt közösen tett sajtónyilatkozatban az elsőként megszólaló amerikai elnök kiemelte, hogy "nagyon pozitív" első személyes, hivatalos találkozó.

Hozzátette, hogy számos témáról beszéltek, folytatják a tárgyalást és arra számít, hogy az amerikai-orosz viszonyban és minden további érintett számára is sok kedvező fejlemény adódik a kapcsolatfelvételből.

Az orosz elnök rámutatott, hogy telefonon már többször beszéltek nagyon fontos bilaterális és nemzetközi ügyekről. Azonban "egy telefonbeszélgetés sohasem elég", a kétoldalú kapcsolatok fejlesztéséhez és a nemzetközi gondok megoldásának előmozdításához - tette hozzá, kifejezve reményét, hogy a találkozónak lesznek eredményei.

Az amerikai és az orosz elnök egyaránt megtiszteltetésnek nevezte, hogy személyesen megismerhették egymást.

Az alig három perces tájékoztatón jelen volt Rex Tillerson amerikai és Szergej Lavrov orosz külügyminiszter is. Mind a négyen fotelben ültek, félkörben, egy viszonylag szűk helyiségben, ahová az újságírókat röviddel a találkozó kezdete után engedték be.

Donald Trump és Vlagyimir Putyin kétszer is kezet fogott egymással, először az amerikai elnök, másodszor az orosz államfő nyilatkozata után. Donald Trump élénk, Vlagyimir Putyin visszafogott volt.

A nyilatkozatok után nem válaszoltak a bekiabált kérdésekre, amelyek a többi között az amerikai választási kampányt érintő feltételezett orosz tevékenységre vonatkoztak.

Címkék: G20, putyin, találkozó, trump

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 18. 06:00, szerda | Külföld

Mario Draghi: Európa drámai változások előtt áll

2024. Szeptember 17. 15:04, kedd | Külföld

Gátszakadás Lengyelországban, 25 ezres települést árasztott el a víz - Videó

A Lengyelországban található 25 ezer fős Klodzkót érte ez az árvíz, ahol az átszakadt gát teljesen elöntötte a települést.

2024. Szeptember 17. 07:46, kedd | Külföld

Másfél millióra emelte az orosz katonai állomány létszámát Vlagyimir Putyin

Száznyolcvanezer fővel másfél millióra növeli az orosz fegyveres erők katonai állományának létszámát Vlagyimir Putyin orosz elnök hétfőn kiadott rendelete.

2024. Szeptember 17. 07:37, kedd | Külföld

Újabb merényletet terveztek Donald Trump ellen

Donald Trump köszönetet mondott hétfőn az amerikai Titkosszolgálatnak és a hatóságoknak azért, hogy megakadályozták az ellene készülő merényletet, miközben Joe Biden elnök elítélte a megkísérelt politikai gyilkosságot.