Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2012. Augusztus 28. 10:59, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Jobbik: termelést támogató adórendszert vezessenek be!

Jobbik: termelést támogató adórendszert vezessenek be!

Termelést támogató adórendszer bevezetésére szólította fel a kormányt a Jobbik frakcióvezető-helyettese keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

Volner János közölte: a gazdagokat kedvezményező és szociálisan érzéketlen gazdaságpolitika helyett termelést támogató adórendszerre van szükség.
A Jobbik szerint a kutatás-fejlesztésre, az iparra, a mezőgazdaságra és a turizmusra kell koncentrálni a gazdasági erőforrásokat és adókedvezményeket, mert ezek képesek tartósan javítani a gazdaság versenyképességét, növelni az életszínvonalat és többletjövedelmet Magyarországra vonzani akár külföldről is - hangsúlyozta az ellenzéki politikus.
Volner János ugyanakkor úgy vélte: amíg a kormány ezt nem látja be és csak "saját nyertes választói csoportjainak létrehozására koncentrál", addig a magyar gazdaságpolitika továbbra is csapdahelyzetben fog vergődni, az emberek pedig egyre rosszabbul fognak élni.
Magyarország turisztikai teljesítménye elmarad a lehetőségektől, míg az ipari teljesítmény mára szinte csak külföldi cégekre épül, mert a kormánynak nincs ötlete a magyar ipar fellendítésére - vélekedett.
A politikus szerint a mezőgazdaságban is a leszakadás jelei mutatkoznak, mert a kormány - retorikájával ellentétben - a nagybirtokokat kedvezményezi, ami viszont a foglalkoztatás csökkenésével jár.
Az Orbán-kormány érzéketlen, gazdagokat kedvezményező gazdaságpolitikája megbukott, a Matolcsy György-féle növekedési várakozások nem teljesültek, így a kabinet olyan visszaesésbe taszította a magyar gazdaságot, amely miatt Magyarország sereghajó lett a régióban - jelentette ki a jobbikos képviselő.

Címkék: Pártok-Jobbik

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket