Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2012. Szeptember 13. 12:45, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Jobbik: a kormány készítsen programot a magyar orvosok hazahozatalára!

Jobbik: a kormány készítsen programot a magyar orvosok hazahozatalára!

A Jobbik felszólítja a kormányt, hogy "haladéktalanul" dolgozzon ki egy programcsomagot a külföldön dolgozó magyar orvosok hazahozására és a még itthon tanulók Magyarországon tartására - jelentette ki csütörtöki sajtótájékoztatóján Z. Kárpát Dániel.

A jobbikos képviselő szerint a kormánynak fel kell mérnie, hogy mi kerül többe az országnak: "kicsit jobban megfizetni" a magyar szakembereket, vagy vállalni a károkat, amiket a magyar orvosok külföldre vándorlása okoz, illetve azt, hogy "beduinok fognak gyógyítani és ápolni Magyarországon, mert nem lesz magyar orvos". Z. Kárpát Dániel szerint a kormánynak tárgyalnia kellene az orvosok és az ápolók társadalmi csoportjának képviselőivel. A szakorvosok korábbi nyilatkozatai szerint a hálapénzek visszaszorításával és 300 ezer forintos kezdő szakorvosi fizetéssel sok külföldön dolgozó orvost haza lehetne csábítani - mondta.

Címkék: Pártok-Jobbik

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket