Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2019. Október 21. 06:37, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Jim Jarmush új filmjének vetítésével kezdődik a filmmustra

Jim Jarmush új filmjének vetítésével kezdődik a filmmustra

Jim Jarmusch A holtak nem halnak meg című filmjének vetítésével hétfőn kezdődik a 26. Titanic Filmfesztivál, amelyet két helyszínen, az Uránia Nemzeti Filmszínházban és a Francia Intézetben rendeznek meg.

A vasárnapig tartó fesztiválon 17 alkotást láthat a közönség. A keddi magyar gálaesten az elsőfilmes Szőcs Petra Déva című alkotását vetítik az Urániában. Juliette Binoche és Francois Civil a főszereplői a Szerelemre kattintva című romantikus francia filmnek, amelynek bemutatójára a film rendezője, Safy Nebbou is ellátogat.

A mustra igazi különlegessége lesz, hogy a közönség megtekinthet néhány részletet Lichter Péter A horror filozófiája című most készülő filmjéből egy kiegészítő előadás keretében hétfőn a Francia Intézetben.

A programban a dokumentumfilmek - mint az Aretha Franklin csodálatos koncertjét 5 kamerával megörökítő Amazing Grace - a szeretet hangján, a PJ Harvey utazásai inspirálta A Dog Called Money vagy az öko-filozófiai kérdéseket felvető Állattá válni - egy válogatásban szerepelnek az elmúlt hónapok olyan nagy fesztiválsikereivel, mint a finn Aurora és A kutyák nem viselnek nadrágot vagy az 56 jelenetből álló izlandi film, az Echo.

A Titanic az Edward Norton rendezésében és főszereplésével forgatott Árva Brooklyn premier előtti vetítésével vasárnap fejeződik be.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket