Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2013. Július 21. 18:07, vasárnap | Belföld
Forrás: MTI

Jegybevételi rekord a VeszprémFesten

Jegybevételi rekord a VeszprémFesten

Jegybevételi rekord született a jubileumi, tizedik VeszprémFesten; az ötnapos fesztiválon az első számítások szerint több mint 12 ezren vettek részt - tájékoztatta a fesztivál igazgatója vasárnap az MTI-t.

Mészáros Zoltán elmondta: tíz év óta először volt mind az öt napon jó idő, ami különleges ajándék, hiszen "a fesztivált ide, a várba álmodtam meg, és ez most valóra is vált."
A kezdő napon a Diana Krall-koncertet a Veszprém Arénában rendezték meg ugyan, de nem az időjárás, hanem a nagy érdeklődés miatt: csaknem négyezren voltak kíváncsiak a kanadai zongorista-énekesnőre és együttesére - mondta Mészáros Zoltán.
A többi napon körülbelül kétezren vettek részt a várban megrendezett koncerteken, míg a szombati zárónapon, a Craig David popkoncerten több mint 2500-an szórakoztak.
A jubileumi VeszprémFesten jegybevételi rekord született - tette hozzá.
Mészáros Zoltán elégedett az idei fesztivál eredményeivel, azzal is, hogy a fesztivál történetének első popkoncertje is sikerrel zárult. Craig David egészen meghatódott a veszprémi vár történelmi hangulatától, a menedzsmentje pedig elismerését fejezte ki a szervezőknek - árulta el.
Újdonság, hogy a várban a koncertek alatt falvetítés is volt, ami igen nagy tetszést aratott - említette meg.
A felmérések szerint a VeszpémFestre látogatók kétharmada nem helybéli, a veszprémi szálláshelyek szinte mind elfogytak a fesztivál idejére - tette hozzá.
Mészáros Zoltán elképzelhetőnek tartja, hogy jövőre újra lesz opera a fesztiválon, és az sem kizárt, hogy valamilyen népszerű popzenekart is meghívnak ismét.
A VeszprémFest kísérőrendezvénye, a Rozé, Rizling és Jazz Napok ingyenes rendezvény, ezért nehéz nézőszámot meghatározni, de Mészáros Zoltán becslése szerint a rendezvény alatt harmincezren fordultak meg az Óváros téren felállított színpad környékén.
A harmadik helyszínen, a jezsuita kolostorban rendezett koncertek közül a legtöbben a Balogh Kálmán–Lukács Miklós cimbalomduóra, a Dresch Quartetre és Szalóki Ágira voltak kíváncsiak - tájékoztatott Mészáros Zoltán.

Címkék: Kultúra-zene

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket