Hírek
2012. Április 05. 14:05, csütörtök |
Belföld
Forrás: OrientPress
Ilyen az igazi húsvéti sonka
Főtt, füstölt termékek egész évben kaphatók, de az igazi húsvéti sonka ezektől eltérő.
Leginkább a parasztsonkát érdemes keresni, ami darabolt combból áll, hideg füstölésű és nem tartalmaz adalékanyagot - mondta az InfoRádiónak a Húsipari Kutatóintézet főmunkatársa. Nagy Sándorné hozzátette: ez az igazi húsvéti áru, de ugyanakkor ez a legdrágább kategória.
Lehet kapni olyan sonkát is, ami eleve meg van főzve, míg a forró füstölésű sonka hasonlít a főtt sonkához, a vásárlók nehezen tudják megkülönböztetni - emelte ki a szakértő.
Arra is figyelni kell, mi olvasható a címkén. Megengedett, különböző mennyiségű páclevet vigyenek be, csak tájékoztatni kell a fogyasztót arról, hogy a sonkában mennyi a hústartalom - fejtette ki Nagy Sándorné. A főmunkatárs szerint a hagyományos sonkán nincs ez feltüntetve, mert abban csak hús van. Minél több a páclé, annál olcsóbb a készítmény - tette hozzá.
OrientPress Hírügynökség
Ezek érdekelhetnek még
2024. Szeptember 19. 15:28, csütörtök | Belföld
Árvíz - OVF: megkezdődött a Duna tetőzése a Szigetköznél
2024. Szeptember 19. 06:00, csütörtök | Belföld
Árvíz - Orbán Viktor: megkezdődött a védekezés legnehezebb szakasza
Megkezdődött az árvízi védekezés legkomolyabb és legnehezebb szakasza, ami a számítások szerint jövő hét csütörtökig tart
2024. Szeptember 19. 06:00, csütörtök | Belföld
Árvíz - OVF-szóvivő: kisebb lesz az árvíz, mint 2013-ban
A becslések szerint a maximális vízszint 40 centiméterrel alacsonyabb lesz, mint a 2013-as nagy árvíz idején Budapestnél, illetve a város feletti folyószakaszokon -