Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2015. Október 21. 07:58, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Igazságügyi beszámolókat tárgyalnak ma a képviselők

Igazságügyi beszámolókat tárgyalnak ma a képviselők

Az Országgyűlés ma tárgyalja a Kúria és az Országos Bírósági Hivatal elnökeinek, valamint a legfőbb ügyész tavalyi tevékenységéről szóló beszámolókat.

Az ülésnap reggel 8 órakor kezdődik, az igazságügyi szervek vezetőinek felszólalásaira az első három napirendi pontban kerül sor. Darák Péter, a Kúria elnöke, Handó Tünde, az OBH vezetője, valamint Polt Péter legfőbb ügyész egyaránt fél-fél órában számolhat be hivatala 2014-es tevékenységéről, míg a vita végén ugyanennyi időben válaszolhatnak a képviselők felszólalásaira.

Ezt követően az adózás rendjéről szóló törvény módosítása kerül terítékre. A kormány előterjesztésében alapvetően eljárási szabályokon változtatna, így például közös folyószámla-nyilvántartásba kerülhetnek az adó- és vámhatóság által nyilvántartott fizetési kötelezettségek, az szja-ban pedig felemelhetik a részletfizetés értékhatárát.

Az utolsó napirendi pontban egy uniós jogharmonizációs célt szolgáló pénzügyi változtatási javaslatról mondhatják el véleményüket a képviselők.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket