Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2011. November 15. 06:54, kedd | Belföld
Forrás: Orientpress.hu

Idén már húszan szenvedtek fagyhalált

Idén már húszan szenvedtek fagyhalált

Magyarországon november 12-ig húszan szenvedtek fagyhalált az ország különböző részein, pedig a tél még el sem kezdődött – hívta fel a figyelmet hétfőn a Magyar Szociális Fórum.

Az áldozatok többsége a szabad ég alatt hűlt ki végzetesen.

Az MSZF nagyon súlyosnak tartja a tendencia alakulását, mert eddig több hajléktalan ember halt meg kihűlésben, mint 2010 azonos időszakában. A társadalmi mozgalom a hajléktalanság fokozódásával hozza összefüggésbe a fejleményt. Emlékeztet arra, hogy az Otthonvédők nyár óta követelik a kilakoltatási moratórium visszaállítását az emberélet védelmében. Az elmaradt intézkedés miatt jelenleg is több kilakoltatás van folyamatban, köztük több gyermekes családoké – írják.

Az MSZF emlékeztet arra, hogy tavaly télen – a szükséges állami intézkedések elmaradása miatt - több mint négyszázan fagytak halálra a szabad ég alatt, illetve saját fűtetlen otthonukban. Az idén október 8. óta kihűlt emberek közül 17 férfi és három nő. Tizenhatan a szabad ég alatt lelték a halálukat, négyen pedig fűtetlen otthonukban hűltek ki végzetesen – tudatta az szervezet.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: fagyhalál

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket

2024. Szeptember 19. 15:28, csütörtök | Belföld

Árvíz - OVF: megkezdődött a Duna tetőzése a Szigetköznél