Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2018. Április 03. 05:01, kedd | Belföld
Forrás: police.hu

Horgászon kellett segíteni a Balatonon

Horgászon kellett segíteni a Balatonon

Elindult a viharjelzés a Balatonon és már az első nap menteni kellett a vízirendőröknek.

A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányságra április 1-jén 14 óra körül segélyhívás érkezett, arról, hogy Pálkövén egy horgász - a II. fokú viharjelzés tiltása ellenére – egy csónakkal beevezett a Balatonba, azonban az erős szél elsodorta és önerőből nem tudott a partra evezni. A kiérkező vízirendőrök Révfülöpnél találták meg a győri lakost, akit a szolgálati kisgéphajóba emeltek, vízijárművét pedig vontára vették, és a pálkövei partszakaszon épségben biztonságba helyezték.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet, hogy ezen időszakban a Balaton átlag vízhőmérséklete 6 Celsius-fok körül mozog, ezért vízbeesés esetén magas a kockázata a hipotermiának.

A viharjelzés figyelembevételével, a jó helyzetértékeléssel és az alapvető biztonsági intézkedések betartásával legtöbbször megelőzhetők a veszélyhelyzetek.
Elsőfokú viharjelzés esetén a viharjelző percenként 45-öt villan. Ilyen esetben úszni, csónakkal és más vízi sporteszközzel a vízben tartózkodni, csak a parttól számított 500 méteren belül szabad.

Másodfokú viharjelzés esetén a viharjelző berendezés percenként 90-szer villan fel. Ebben az esetben fürödni, valamint csónakkal és más vízi sporteszközzel közlekedni (a vitorláshajók kivételével) tilos.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket