Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2020. Július 28. 09:09, kedd | Belföld
Forrás: mti/illusztráció: police.hu

Hét év bujkálás után fogtak el egy csalót

Hét év bujkálás után fogtak el egy csalót

Elfogott a rendőrség egy román férfit, aki 147 millió forintot csalt ki 2012-ben, majd egy évvel később, házi őrizetének elrendelése után ismeretlen helyre távozott

- közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság kedden a rendőrség honlapján.

A közlemény szerint az akkor 27 éves férfi és két ismeretlen társa egy internetes oldalról közbeszerzési eljárások, illetve a kiírt tenderek nyertesei közül választott ki cégeket, amelyek nevéhez megtévesztésig hasonló néven új cégeket alapított Angliában. Ezután a csalók arról tájékoztatták a sértetteket, hogy a velük kapcsolatban álló különböző vállalkozások bankszámlaszámai megváltoztak - ezt e-mailben is elküldték -, és arra kérték őket, hogy a továbbiakban a megváltozott bankszámlaszámra utalják a pénzt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztály nyomozói a román férfit elfogták, őrizetbe vették, és 7 rendbeli jelentős kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntett, 3 rendbeli különösen nagy kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntett kísérlete, valamint 1 rendbeli különösen nagy kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

A bíróság 2013 májusában elrendelte a férfi házi őrizetét, ő viszont kijelölt tartózkodási helyéről ismeretlen helyre távozott, ezért nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki ellene.

A csalót hét év után, júliusban Romániában fogták el. A Nemzetközi Bűnügyi Együttműködési Központ munkatársai a mostanra 35 éves férfit csütörtök délelőtt Magyarországra hozták, és Ártándon átadták a Budapesti Rendőr-főkapitányság Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztály nyomozóinak. A bíróság elrendelte a férfi letartóztatását. Két társát a rendőrök továbbra is keresik - olvasható a közleményben.

Címkék: bujkálás, csaló, elfogás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket