Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2016. Április 15. 07:39, péntek | Külföld
Forrás: mti

Helyreállt a légi forgalom a brüsszeli Zaventem nemzetközi repülőtéren

Helyreállt a légi forgalom a brüsszeli Zaventem nemzetközi repülőtéren

Helyreállt a brüsszeli Zaventem nemzetközi repülőtér működése, miután csütörtök reggel véget ért a légiforgalmi irányítók két nappal ezelőtt kezdődött részleges munkabeszüntetése.

Csütörtök reggelre a repülőtéren dolgozó forgalomirányítók mindegyike felvette a munkát az őket foglalkoztató Belgocontrol vállalat friss tájékoztatása szerint. "Mivel mindenki újra munkába állt, reméljük, hogy ma délutánra minden visszaáll a rendes kerékvágásba" - mondta Dominique Dehaene, a cég szóvivője.

"Jelen pillanatban minden rendben megy" - közölte Florence Muls, a légikikötőt működtető vállalat szóvivője.

A Brussels Airlines belga légitársaság ennek ellenére törölte harminchat csütörtöki járatát, erről még szerda este született meg a döntés, amikor nem lehetett tudni, hogy a dolgozók másnap munkába állnak.

A munkabeszüntető akció már egy ideje tartott, ami azt jelenti, hogy a Belgocontrolnak napról-napra egyre több munkatársa jelentett beteget. Kedd reggel azonban a vállalat vezetése és a szakszervezet között megállapodás született a légi irányítók korkedvezményes nyugdíjba vonulásáról, de ez nem volt elfogadható a dolgozóknak, akik ezért "fokozták az akciót", ellehetetlenítve ezzel a repülőtér működését.

A sztrájk miatt nagyjából kétszáz járatot kellett törölni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 18. 06:00, szerda | Külföld

Mario Draghi: Európa drámai változások előtt áll

2024. Szeptember 17. 15:04, kedd | Külföld

Gátszakadás Lengyelországban, 25 ezres települést árasztott el a víz - Videó

A Lengyelországban található 25 ezer fős Klodzkót érte ez az árvíz, ahol az átszakadt gát teljesen elöntötte a települést.

2024. Szeptember 17. 07:46, kedd | Külföld

Másfél millióra emelte az orosz katonai állomány létszámát Vlagyimir Putyin

Száznyolcvanezer fővel másfél millióra növeli az orosz fegyveres erők katonai állományának létszámát Vlagyimir Putyin orosz elnök hétfőn kiadott rendelete.

2024. Szeptember 17. 07:37, kedd | Külföld

Újabb merényletet terveztek Donald Trump ellen

Donald Trump köszönetet mondott hétfőn az amerikai Titkosszolgálatnak és a hatóságoknak azért, hogy megakadályozták az ellene készülő merényletet, miközben Joe Biden elnök elítélte a megkísérelt politikai gyilkosságot.