Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2017. Február 10. 05:00, péntek | Külföld
Forrás: Shiri Zsuzsa, az MTI tudósítója jelenti:

Hat embert megsebesített Izraelben egy palesztin merénylő

Hat embert megsebesített Izraelben egy palesztin merénylő

Hat embert megsebesített lőfegyverrel, illetve megszúrt Izraelben egy palesztin merénylő csütörtökön Tel Aviv mellett egy piacnál - közölte az izraeli Tízes csatorna.

Egy Nablusz környékéről útnak indult tizennyolc éves palesztin merénylő tüzet nyitott házilagos lőfegyverével egy autóbusz utasaira a piac bejáratánál a Tel-Aviv melletti Petach Tikva nevű városban, majd elmenekült.

A járókelők egy része a lövöldöző után futott, és megpróbálták elfogni. A terrorista egyik üldözőjét egy csavarhúzóval közepesen súlyosan, másik öt járókelőt pedig könnyebben megsebesített, míg a civilek és a biztonságiak végül együtt elfogták.

A sebesülteket kórházba szállították. A rendőrség terrorista akciónak tekinti a támadást.

2015 ősze óta számos, főként késeléses, többször gázolásos, vagy lőfegyverrel elkövetett merényletet hajtottak végre palesztinok Izraelben, megöltek negyvenegy izraelit és két amerikai turistát. A támadások elhárítása során, illetve a biztonsági erőkkel történt összecsapások során kétszázharmincöt palesztin vesztette életét, többségük az izraeli hatóságok szerint terrorista volt.

Jeruzsálem álláspontja szerint főként a palesztin hivatalos és a közösségi média uszítása a felelős az erőszakhullámért, de a palesztinok szerint a több évtizedes megszállás okozta elkeseredés, és államuk megszületésének késlekedése okozza a támadásokat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 18. 06:00, szerda | Külföld

Mario Draghi: Európa drámai változások előtt áll

2024. Szeptember 17. 15:04, kedd | Külföld

Gátszakadás Lengyelországban, 25 ezres települést árasztott el a víz - Videó

A Lengyelországban található 25 ezer fős Klodzkót érte ez az árvíz, ahol az átszakadt gát teljesen elöntötte a települést.

2024. Szeptember 17. 07:46, kedd | Külföld

Másfél millióra emelte az orosz katonai állomány létszámát Vlagyimir Putyin

Száznyolcvanezer fővel másfél millióra növeli az orosz fegyveres erők katonai állományának létszámát Vlagyimir Putyin orosz elnök hétfőn kiadott rendelete.

2024. Szeptember 17. 07:37, kedd | Külföld

Újabb merényletet terveztek Donald Trump ellen

Donald Trump köszönetet mondott hétfőn az amerikai Titkosszolgálatnak és a hatóságoknak azért, hogy megakadályozták az ellene készülő merényletet, miközben Joe Biden elnök elítélte a megkísérelt politikai gyilkosságot.