Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2019. Február 13. 07:34, szerda | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Három település tart időközi önkormányzati választást

Három település tart időközi önkormányzati választást

Mekényes, Korlát és Bakonyszentiván rendez vasárnap időközi polgármester választást.

A Baranya megyei Mekényesen azért kellett időközi választást rendezni, mert az észak-baranyai község korábbi független polgármestere, Major Ottó novemberben lemondott. A településvezetői tisztségért egyetlen független jelölt, Schild Róbert indul. Mekényes választási névjegyzékében 250-en szerepelnek.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Korláton ugyancsak a korábbi polgármester, Hriczu Imre (független) lemondása miatt kell időközi választást tartani. A Zempléni-hegység nyugati lábánál lévő település polgármesteri posztjáért négy független jelölt indul: Takács Krisztián, Báder József, Lukács Máté és Horváth Elemér. A választási névjegyzékben 241 helybéli szerepel.

A Veszprém megyei Bakonyszentivánon azért tartanak időközi választást, mert az eddigi, független polgármester, Karvas János tavaly november 28-án elhunyt. A vasárnapi voksoláson egyedüliként induló független Frum Istvánra 184 választó adhatja le szavazatát a település egyetlen szavazókörében.

Vasárnap egy időközi települési nemzetiségi önkormányzati választást is tartanak: Bács-Kiskun megyében, Kecskeméten két görög képviselőt választanak, mert a képviselők száma a képviselő-testület működéséhez szükséges létszám alá csökkent.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket

2024. Szeptember 19. 15:28, csütörtök | Belföld

Árvíz - OVF: megkezdődött a Duna tetőzése a Szigetköznél