Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2012. Szeptember 12. 10:26, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Hangfoglalás kiállítás hetedszer

Hangfoglalás kiállítás hetedszer

Immár hetedik alkalommal várja az érdeklődőket a Hangfoglalás kiállítás, amelyet idén október 5. és 7. között rendeznek meg a budapesti SYMA csarnokban.

A Hangfoglalás Hangszer-, Hang-, Fény-, Színpad- és Stúdiótechnikai Kiállítás 12 ezer négyzetméteres területén külön hangos és csendes teremben lehet kipróbálni a hangszereket, lesznek szakmai konferenciák és dj workshopok is. Minden eddiginél több zenei eseményen vehetnek részt a látogatók, fellép többek közt az Intim Torna Illegál, a Söndörgő és a Belmondo - közölték a szervezők szerdán az MTI-vel.
Mint írták, az Artisjus főleg az előadói, valamint az új internetes jogrendszert érintő kérdéseket, míg a Szerzők Egyesülete a szerzői jogokat fogja boncolgatni különböző beszélgetések keretében. A Magyar Színháztechnikai Szövetség a személyi monitorozás, a hangosítás és a színpadi megvilágítás kihívásait vitatja meg.
A kiállításon résztvevő dj- és produceri eszközöket felvonultató cégek közül többen is tartanak workshopot. Nemcsak kézbe vehetnek egy szintetizátort a kíváncsiskodók, illetve kipróbálhatnak egy kontrollert vagy keverőt, hanem a szakemberek azt is bemutatják, hogy ezek az eszközök mire képesek. Nemcsak a felszerelésekkel, hanem a producerekkel/dj-kkel is megismerkedhetnek az érdeklődők.
"Rengeteg tehetséges zenei producer van, többen közülük külföldön ismertebbek, Magyarországon nem igazán jutnak szóhoz, nekik is szereplési lehetőséget biztosítunk a három nap alatt" - idézte a közlemény Bernard Tamást, a találkozó szervezőjét.
A Hangfoglalásra látogatók idén csaknem háromszáz zenei esemény közül választhatnak, fellép többek között a Belmondo, az Intim Torna Illegál, a CherryBomb és a Söndörgő. Az érdeklődők találkozhatnak kedvenc előadóikkal, akik hangszerbemutatókat, közönségtalálkozókat tartanak. Nagy Feró, Zséda, Szekeres Adrien vagy Szasza a Zorallból is ott lesz a rendezvényen. A Hangfoglalás minden programja ingyenes.

Címkék: Kultúra-zene

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket