Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2012. Augusztus 14. 05:00, kedd | Belföld
Forrás: Starovic Tibor, az MTI tudósítója jelenti

Hamarosan kezdődik Közép-Európa legnagyobb reggae fesztiválja

Hamarosan kezdődik Közép-Európa legnagyobb reggae fesztiválja

Öt év alatt a legnagyobb közép-európai reggae eseménnyé nőtte ki magát az Uprising fesztivál, amely augusztus 24-én nyitja meg kapuit a pozsonyi Aranyhomokon (Zlaté Piesky).

A rendezvény az elmúlt években elsősorban a reggae kedvelőinek már-már kultikus összejövetelévé fejlődött, ugyanakkor a szervezők szerint a kínálat a könnyűzene ennél szélesebb spektrumát öleli fel.
Silvia Turnerová, a fesztivál pr-menedzsere szerint a kétnapos rendezvényre az idén is több tucat neves fellépőt várnak, a reggae, a dancehall, a ska és a dub képviselői mellett lesznek hip-hop, ragga-jungle és drum and bass zenekarok is, de a latino zene kedvelői sem maradnak hoppon.
"Tavaly napi 10-15 ezren látogattak ki az Aranyhomok-tó tőszomszédságában zajló fesztiválra, az idén is legalább ennyi embert várunk" - mondta az MTI-nek Turnerová. Hozzátette: az idei fesztivál legnagyobb nevei között található az amerikai-jamaikai Tarrus Riley, az ezúttal teljes felállásban Pozsonyba látogató brit Asian Dub Foundation és a szintén brit Zion Train. Rajtuk kívül bizonyára sokan lesznek kíváncsiak a tavaly nagy sikert aratott német-francia összeállítású Irie Révoltés-ra vagy éppen a szlovák ska legendájának számító Polemicra is.
Az egész sornyi kísérőrendezvényt is felvonultató Uprisingot az idén is sikerült bővíteni, ezúttal már négy színpad kínálata közül válogathatnak a látogatók.
A Pozsony legnagyobb természetes vízfelülete, az Aranyhomok-tó szomszédságában zajló fesztivált hagyományosan augusztus utolsó hétvégéjén tartják, mint arra elnevezése, az Uprising (Felkelés) is utal, a szlovák nemzeti felkelés augusztus 29-i emléknapjához időzítve.

Címkék: Kultúra-zene

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket