Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2024. Január 02. 05:00, kedd | Külföld
Forrás: MTI

Halottnak nyilvánították az egyik magyar állampolgárságú izraeli túszt

Halottnak nyilvánították az egyik magyar állampolgárságú izraeli túszt

Halottnak nyilvánították Ilan Weisst, az egyik magyar állampolgárságú izraeli túszt - jelentette be közössége, a Beeri kibuc hétfőn.

Ilan Weisst az iszlamista Hamász szervezet október 7-ei terrortámadása óta eltűntként tartották nyilván, de hétfőn közölték, hogy már a gázai háború kitörését okozó "fekete szombaton" életét vesztette.

Az 56 éves Weiss a mészárlás reggelén elhagyta otthonát az övezet szomszédságában fekvő Beeri kibucban, hogy csatlakozzon a kibuc katasztrófaelhárító csapatához. Családja aznap reggel 7 óra 15 perc óta nem hallott róla.

Feleségét, Sirit, valamint lányát, Nogát elfogták és túszként tartották fogva a Gázai övezetben, de november 25-én szabadon engedték őket a Katar és az Egyesült Államok közvetítésével a Hamász és Izrael között megszületett tűzszünet keretében.

Ilan Weiss két idősebb lánya, Meital és Majan önálló diáklakásban élt a kibucban, ahol 12 órán át, az izraeli katonák megérkezéséig óvóhelyükbe zárkózva élték túl a támadást.

"Jól ismert és megbecsült ember volt közösségében, amelyet annyira szeretett" - állt a kibucnak a férfi halálát bejelentő közleményében. Ilan Weiss halálát az izraeli igazságügyi orvosszakértői intézet vizsgálata állapította meg.

Címkék: izrael, túsz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 18. 06:00, szerda | Külföld

Mario Draghi: Európa drámai változások előtt áll

2024. Szeptember 17. 15:04, kedd | Külföld

Gátszakadás Lengyelországban, 25 ezres települést árasztott el a víz - Videó

A Lengyelországban található 25 ezer fős Klodzkót érte ez az árvíz, ahol az átszakadt gát teljesen elöntötte a települést.

2024. Szeptember 17. 07:46, kedd | Külföld

Másfél millióra emelte az orosz katonai állomány létszámát Vlagyimir Putyin

Száznyolcvanezer fővel másfél millióra növeli az orosz fegyveres erők katonai állományának létszámát Vlagyimir Putyin orosz elnök hétfőn kiadott rendelete.

2024. Szeptember 17. 07:37, kedd | Külföld

Újabb merényletet terveztek Donald Trump ellen

Donald Trump köszönetet mondott hétfőn az amerikai Titkosszolgálatnak és a hatóságoknak azért, hogy megakadályozták az ellene készülő merényletet, miközben Joe Biden elnök elítélte a megkísérelt politikai gyilkosságot.