Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2012. December 12. 10:56, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Hallgatói tiltakozás - Parragh László: az eddigi oktatási modell nem működött

Hallgatói tiltakozás - Parragh László: az eddigi oktatási modell nem működött

Nem működött az eddigi oktatási modell a munkaerőpiac szempontjából - mondta a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke szerdán reggel a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

Parragh László elmondta: "nem lehet megspórolni azt az átalakítást, amit ma a felsőoktatásban a kormány tesz, lehet, hogy nem pontosan így kellene csinálni, ennek tartalmán lehet vitatkozni, de a régi rendszer az fenntarthatatlan volt a diákok szempontjából is".
Hozzátette: a munkaerőpiaci visszajelzések egyértelműen azt igazolják, hogy a természettudományi, a mérnök, és a technikusi képzés az, amit a piaci szereplők várnak, mert ezekből hiány van.
"Szerintem a bolognai rendszernek nagyon súlyos fogyatékossága az, hogy életvitelszerűen benntart a felsőoktatásban fiatalokat", a mostani megmozdulásokon is látható, hogy a diákok vezetői a 10-12 éve egyetemi hallgatókból kerülnek ki - mondta.
Szerinte az lenne normális, hogy 5-6-7 év alatt készüljön fel a diák arra a szakmára, amit meg akar tanulni. "Ezt a magyar gazdaság nem viseli el" - hangsúlyozta.
Az élet azt igazolta, hogy az a modell, amiről szó van, valójában nem működött - fűzte hozzá.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket