Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2018. Június 22. 10:06, péntek | Külföld
Forrás: mti

Halálos áldozatuk is van a lengyelországi viharoknak

Halálos áldozatuk is van a lengyelországi viharoknak

Egy ember életét vesztette, legalább tízen megsérültek, és mintegy 74 ezer háztartás maradt áram nélkül a Lengyelországon csütörtökön végigsöprő viharok következtében - jelentette péntek reggel a lengyel média.

Az előző napok kánikuláját felváltó viharok a csütörtöki nap folyamán és péntekre virradó éjjel zúdultak az országra. Varsóban és több más településen is homokviharhoz hasonló, hatalmas porfelhőket kavart a szél.

A széllökések sok helyen fákat döntöttek ki, faágakat törtek le, 291 épületet megrongáltak, háztetőket, villanyvezetékeket szakítottak le. A villámcsapások és vezetékszakadások miatt több helyen tűz ütött ki.

Az országos tűzoltóság szóvivője péntek reggel arról tájékoztatott, hogy a viharokban 10 ember megsérült, általában a letört faágak következtében. Több sajtóforrás egy halálos áldozatról is beszámolt.

A tűzoltókat országszerte több mint 4300 alkalommal riasztották. A viharok alatt több mint 330 ezer, péntek reggelre még több mint 74 ezer háztartás volt áram nélkül. A legtöbb áramkiesést (több mint 59 ezer háztartás) a fővárost is magában foglaló Mazóviai vajdaságban tartják számon - közölte a lengyel kormány biztonsági központja (RCB) honlapján.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 18. 06:00, szerda | Külföld

Mario Draghi: Európa drámai változások előtt áll

2024. Szeptember 17. 15:04, kedd | Külföld

Gátszakadás Lengyelországban, 25 ezres települést árasztott el a víz - Videó

A Lengyelországban található 25 ezer fős Klodzkót érte ez az árvíz, ahol az átszakadt gát teljesen elöntötte a települést.

2024. Szeptember 17. 07:46, kedd | Külföld

Másfél millióra emelte az orosz katonai állomány létszámát Vlagyimir Putyin

Száznyolcvanezer fővel másfél millióra növeli az orosz fegyveres erők katonai állományának létszámát Vlagyimir Putyin orosz elnök hétfőn kiadott rendelete.

2024. Szeptember 17. 07:37, kedd | Külföld

Újabb merényletet terveztek Donald Trump ellen

Donald Trump köszönetet mondott hétfőn az amerikai Titkosszolgálatnak és a hatóságoknak azért, hogy megakadályozták az ellene készülő merényletet, miközben Joe Biden elnök elítélte a megkísérelt politikai gyilkosságot.