Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2021. Január 09. 12:05, szombat | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: mti

Folytatódik a nagyobb idősotthonok bentlakóinak és dolgozóinak oltása

Folytatódik a nagyobb idősotthonok bentlakóinak és dolgozóinak oltása

A hétvégén is folytatódik a koronavírus elleni védőoltások beadása a 150-nél nagyobb létszámmal működő idősotthonokban - közölte a Koronavírus Sajtóközpont szombaton az MTI-vel.

Ez országszerte 61 intézményt érint, amelyekben 7089 ember - 5215 bentlakó és 1874 dolgozó - jelentkezett oltásra. A vakcinák beadását orvosi vizsgálat előzi meg, amely megállapítja, hogy az érintett megkaphatja-e az oltást. A mobil oltócsapatok az intézményen belül végzik el a védőoltást a már bevezetett protokoll szerint - ismertették.

Emlékeztettek, hogy az egészségügyi dolgozók oltása mellett fokozatosan dolgoznak a szociális intézményekben is. Az intézményekben gondozott idősek és a dolgozók is megkapják a koronavírus elleni vakcinát.

Az ország négy legnagyobb, 400 fölötti létszámú intézményében csütörtökön több mint 1200 jelentkező - 762 gondozott és 440 intézményi dolgozó - kapta meg az oltást.

Az operatív törzs azért döntött az idősotthonok oltásának megkezdéséről, mert a járvány tavaszi hulláma során nyilvánvalóvá vált, hogy a nagylétszámú idősotthonokban különösen nagy a kockázata a gócpontok kialakulásának, hiszen a zárt közösségben élő gondozottak életkoruknál és egészségi állapotuknál fogva egyaránt a veszélyeztetett csoporthoz tartoznak - olvasható a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket