Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2019. Október 12. 15:16, szombat | Külföld
Forrás: mti

Fogyatkoznak a Facebook kriptovalutájának támogatói

Fogyatkoznak a Facebook kriptovalutájának támogatói

Fogyatkoznak a Facebook által bejelentett kriptovaluta, a Libra támogatói, miután az Ebay és a Stripe után pénteken a Mastercard is bejelentette, hogy a továbbiakban nem vesz részt a Libra bevezetésének előkészítésében.

A legnagyobb amerikai internetes fizetéseket bonyolító oldal, a Paypal a múlt héten jelentette be, hogy kiszáll a Librából. Az Ebay azt írta, hogy nagyon tisztelik a Libra elképzelését, de a továbbiakban nem vesznek részt az előkészítést folytató szervezet tevékenységében. Az Ebay és a Stripe kiválását a Libra Szövetség is megerősítette. A Mastercard kiválását a The Wall Street Journal írta meg.

A korábban bejelentett Librával a Facebook célja az, hogy 2020 júniusában, a többi részt vevő céggel közösen globális kriptovalutát hozzanak létre, ám a terv több ország ellenállásába ütközött, akik szabályozóként egyáltalán nem fogadták kitörő örömmel a tisztázatlan monetáris szabályozói háttérrel működő, globális alternatív fizetőeszköz gondolatát. Németország és Franciaország a múlt hónapban bejelentette, hogy nem fogják megengedni, hogy a Libra működni kezdjen az egységes európai pénzügyi piacon.

Címkék: Facebook, kriptovaluta

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 18. 06:00, szerda | Külföld

Mario Draghi: Európa drámai változások előtt áll

2024. Szeptember 17. 15:04, kedd | Külföld

Gátszakadás Lengyelországban, 25 ezres települést árasztott el a víz - Videó

A Lengyelországban található 25 ezer fős Klodzkót érte ez az árvíz, ahol az átszakadt gát teljesen elöntötte a települést.

2024. Szeptember 17. 07:46, kedd | Külföld

Másfél millióra emelte az orosz katonai állomány létszámát Vlagyimir Putyin

Száznyolcvanezer fővel másfél millióra növeli az orosz fegyveres erők katonai állományának létszámát Vlagyimir Putyin orosz elnök hétfőn kiadott rendelete.

2024. Szeptember 17. 07:37, kedd | Külföld

Újabb merényletet terveztek Donald Trump ellen

Donald Trump köszönetet mondott hétfőn az amerikai Titkosszolgálatnak és a hatóságoknak azért, hogy megakadályozták az ellene készülő merényletet, miközben Joe Biden elnök elítélte a megkísérelt politikai gyilkosságot.