Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2014. Október 15. 11:55, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Figyelmeztetésben részesült Szanyi Tibor

Figyelmeztetésben részesült Szanyi Tibor

Figyelmeztetésben részesítette az MSZP országos etikai és fegyelmi ügyek tanácsa Szanyi Tibort szerdán. A párt európai parlamenti (EP-) képviselőjének a gój motorosok brüsszeli meghívása miatt kellett a tanács előtt megjelennie.

Budai Bernadett, az MSZP szóvivője egy más témában tartott budapesti sajtótájékoztatón kérdésre válaszolva beszámolt arról, hogy az MSZP etikai testülete megállapította: Szanyi Tibor szándékosan nem sértette meg a pártalapszabályt, ezért fegyelmi vétséget nem követett el.
Hozzátette: Szanyi Tibor megkövette azokat, akiket cselekedetével megbántott, ezért az etikai testület úgy döntött, figyelmeztetésben részesíti a politikust, és arra kéri, hogy a jövőben tartózkodjon az ilyen ügyektől.
Az MTI kérdésére Budai Bernadett elmondta, az MSZP országos elnöksége a nap folyamán szintén foglalkozik majd az üggyel. Egy másik kérdésre kifejtette, hogy a figyelmeztetést el kell különíteni attól az ügytől, hogy az MSZP-DK közös EP-delegációja élén történik-e változás. Ezzel összefüggésben - folytatta - az országos elnökség ajánlást fog megfogalmazni, mivel a delegációtagok maguk közül választják meg a vezetőt.
Szanyi Tibor szerda reggel megkövette mindazokat, akik "érzékenységéhez óvatlanul" közelített. Sajtónyilatkozatában a Demokratikus Koalíció kezdeményezéséről, hogy váltsák le az MSZP-DK EP-delegációjának éléről, azt közölte, "teljességgel nyitott" bármilyen újratárgyalásra, de szerinte ez csak úgy lehetséges, ha ki-ki visszaadja az ő vezetésével szerzett tisztségeit.
Az Index szeptember végén számolt be arról, hogy az MSZP EP-képviselője Brüsszelben látta vendégül a gój motorosokat, mert elbukott egy, az áprilisi parlamenti választásokkal kapcsolatos fogadást. Az MSZP-s politikus szeptember 30-án az MTI-nek nyilatkozva azt mondta, nem lát kivetnivalót abban, hogy meghívta Brüsszelbe, majd uniós képviselői költségkeretéből vendégül látta a Gój Motorosok Egyesület néhány tagját. Szanyi Tibor elmondta, hogy bár valóban elvesztett egy fogadást a motorosok elnökével szemben, a meghívás civilként és családoknak szólt. A csoport 12 fős volt. Az eset után Gőgös Zoltán, a párt elnökhelyettese jelezte, hogy fegyelmi eljárás elé nézhet az EP-képviselő. A DK pedig azt kérte az MSZP-től, hogy váltsák le Szanyi Tibort az MSZP-DK közös EP-delegációjának éléről.

Címkék: Pártok-MSZP

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket