Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2013. Január 23. 12:57, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Fidesz: Orbán Viktor a jutalmak visszafizetésére kéri a polgármestereket

Fidesz: Orbán Viktor a jutalmak visszafizetésére kéri a polgármestereket

Csütörtökig válaszolnak a Fidesz választókerületi elnökei Kubatov Gábor pártigazgató és Kocsis Máté kommunikációs igazgató levelére azzal kapcsolatban: választókerületükben hány kormánypárti polgármester vagy alpolgármester vett fel jutalmat. Kocsis Máté megerősítette: valóban az összeg visszafizetését kérték.

A kommunikációs igazgató szerdán újságíróknak megerősítette a Blikk által közölteket, miszerint levélben fordultak a választókerületi elnökökhöz. Ebben arra kérték őket: mérjék fel, hogy a választókerületükbe tartozó településeken van-e olyan kormánypárti polgármester vagy alpolgármester, aki jutalmat vett fel.
Hozzátette: a levélben Orbán Viktor pártelnöki minőségében megfogalmazott kérését is tolmácsolták. A miniszterelnök azt kérte az érintett politikusoktól: ne vegyék fel a számukra megítélt jutalmat, de ha már felvették, azt ellenőrizhető módon fordítsák a településük boldogulására vagy fizessék vissza a település költségvetésébe.
"Azokban az időkben, amikor az állam az önkormányzatok adósságát átvállalva jelentős könnyítéseket tesz az önkormányzati szektorban, és amikor a szocialista kormányok maguk után hagyott rossz gazdasági helyzetével küzdünk és a nagyon magas államadósság ellen is kíméletlen harcot folytat a kormány, minden fillérre szükség van, függetlenül attól, hogy ki az, aki megérdemli a jutalmat és ki az, aki nem" – fogalmazott Kocsis Máté.
Hozzátette, abban a reményben küldték ki a levelet, hogy mindenki visszafizeti a kérdéses összeget.
Arra a kérdésre, hány kormánypárti polgármester vehetett fel jutalmat, Kocsit Máté azt felelte: ezzel kapcsolatban csütörtökön érkeznek meg a választókerületi elnökök válaszai.

Címkék: Pártok-Fidesz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket