Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2013. Január 29. 10:37, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Fidesz: Nógrád megyének nyugalomra van szüksége

Fidesz: Nógrád megyének nyugalomra van szüksége

Nógrád megyének nyugalomra, együttműködésre, további kormányzati támogatásra van szüksége, a szocialisták pedig jobban tennék, ha rombolás helyett ők is bekapcsolódnának az építkezésbe - mondta Becsó Zsolt fideszes országgyűlési képviselő, a Nógrád megyei önkormányzat elnöke kedden Salgótarjánban.

A politikus sajtótájékoztatón azt mondta: "a szocialisták lejárató kampányt indítottak Nógrádban is", vagyis a megye területén is megjelentek azok az óriásplakátok, amelyeken "két kormánytag lejáratására tesz kísérletet a Magyar Szocialista Párt".
Becsó Zsolt hozzátette: 2010-ben egy tönk szélére sodródott, jövőkép nélküli országot vett át a Fidesz-KDNP, de az utóbbi két évben sikerült stabilizálni a pénzügyeket, új alapokra helyezni a közigazgatást, konszolidálni az önkormányzatokat, megőrizni a nyugdíjak vásárlóértékét.
Kiemelte: Nógrád megye pedig végre megkapta azt a kitüntető figyelmet, amelyet már régen meg kellett volna kapnia egy hátrányos helyzetű térségnek.
Kitért rá, hogy 2002 és 2010 között Nógrádban mintegy 10 ezerrel nőtt a regisztrált álláskeresők száma. Ezzel szemben az utóbbi évek eredményei közé sorolta a 8 milliárdos turisztikai fejlesztési forrást, az árvízvédelmi beruházásokat, a 21-es főút négysávosításának elindítását, új ipari területek kialakítását.
Becsó Zsolt úgy fogalmazott: ebben a helyzetben a szocialisták ahelyett, hogy támogatnák a megye érdekét szolgáló törekvéseket, és alkotó, előremutató javaslatokat fogalmaznának meg, lejárató kampányt indítottak a térségben is. "Ahelyett, hogy Kolozsvár után a Kárpát-medence valamennyi településére elmennének, és bocsánatot kérnének a nemzetromboló, hazugságra épülő és a morális, pénzügyi csődöt jelentő nyolc évük miatt, kiskorúnak nézik az embereket" - tette hozzá a képviselő.

Címkék: Pártok-Fidesz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket