Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2013. Január 28. 15:16, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Fidesz: Mesterházy újra külföldön próbálja lejáratni Magyarországot

Fidesz: Mesterházy újra külföldön próbálja lejáratni Magyarországot

A Fidesz szóvivője szerint Mesterházy Attila, az MSZP elnöke ismét külföldön próbálja meg lejáratni Magyarországot, és valótlan állításokkal vezeti félre a külföldi közvéleményt.

Selmeczi Gabriella így kommentálta a szocialista pártelnöknek a The Wall Street Journal (WSJ) című amerikai üzleti napilap európai kiadásának hétfői számában megjelent nyilatkozatát, amelyben Mesterházy Attila egyebek mellett azt mondta, a jogállam helyreállítása a legfontosabb Magyarországon.
A Fidesz szóvivője az MTI-hez eljuttatott reagálásában azt írta: míg a szocialisták külföldön úgy tüntetik fel magukat, mint akik a jogállamiság, az összefogás és a magyar gazdaság barátai, aközben "az eddigi kormányzásuk tragikus következményeiről mélyen hallgatnak".
Selmeczi Gabriella szerint Mesterházy Attila interjújából is egyre világosabb, mit akar a baloldal valójában: újra a bankokat helyeznék a saját állampolgáraik elé, a külföldi tulajdonú vállalatokat pedig a magyar vállalkozások elé.
"A külföldi közvélemény előtt is mélyen hallgatnak arról, hogy a baloldal veszélyes gazdaságpolitikája miatt magyar emberek generációi adósodtak el, az államadósság elhatalmasodott, Magyarország példa nélküli szigorú túlzottdeficit-eljárás alá került" - kommentálta a lapinterjút a szóvivő.
Hozzátette, a baloldal külföldön munkahelyekről és tisztességes fizetésről beszél, miközben "programjukban feketén-fehéren ott áll az ellenkezője: ők nem védenék meg a hazai vállalkozásokat, emelnék a társasági adót, csökkentenék a minimálbért, elvennék a családi adókedvezményt".
Selmeczi Gabriella közleményét azzal zárta, hogy a szocialisták külföldön összefogásról beszélnek, miközben Magyarországon "gyűlöletkampánnyal hergelik az embereket".

Címkék: Pártok-Fidesz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket