Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2013. Január 17. 11:30, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Fidesz: megvédjük a fogyasztókat a közműcégekkel szemben

Fidesz: megvédjük a fogyasztókat a közműcégekkel szemben

A Fidesz megvédi a fogyasztókat a közműszolgáltatók erőfölénnyel való visszaélésétől - jelentette ki a parlament fogyasztóvédelmi bizottságának kormánypárti alelnöke csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján, megerősítve, hogy ennek érdekében egy törvényjavaslat-csomaggal készülnek a Fidesz-KDNP februári gyulai frakcióülésére.

Zsigó Róbert példaként említette, hogy kötelezni akarják a közműcégeket az évi minimum négyszeri mérőóra-leolvasásra, mégpedig úgy, hogy előtte kötelesek legyenek egyeztetni annak időpontjáról a fogyasztóval. El akarják érni azt is - folytatta -, hogy a szolgáltatók átlátható számlákat állítsanak ki, amelyekből világosan kiderül, hogy miért, milyen alapár alapján, mennyit kell fizetni. Emellett valódi panaszkezelést biztosító ügyfélszolgálati irodák működtetésére köteleznék a cégeket a nagyobb településeken.
A politikus az eddigi eredményekről szólva kiemelte, hogy bekerült az alaptörvénybe a fogyasztóvédelem, a szakhatóság pedig ma már nem úgy tekint a vállalkozásokra és a fogyasztókra, mint akiket meg kell büntetni, hanem ehelyett partnerként kezeli őket. A kormány újraszervezte a fogyasztóvédelmi tanácsot is, és megerősítette a békéltető testületek rendszerét - jegyezte meg Zsigó Róbert.
Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivője a tájékoztatón azt mondta, a fogyasztóvédelem nagyot változott az elmúlt évtizedekben, mert amióta külföldi kézbe kerültek a magyarországi közműcégek, a családok azt tapasztalják, hogy a profit mindent felülír. A fogyasztók pedig egyenként nem tudják képviselni érdekeiket, ezért erős központi fogyasztóvédelemre van szükség - tette hozzá, hangsúlyozva: "nagy terveink vannak arra nézve, hogyan védjük meg az állampolgárokat a fogyasztóvédelem területén".

Címkék: Pártok-Fidesz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket