Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2013. Február 05. 14:24, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Fidesz-KDNP-frakcióülés - Rogán: tavasszal csökkenjenek a víz- és szemétdíjak!

Fidesz-KDNP-frakcióülés - Rogán: tavasszal csökkenjenek a víz- és szemétdíjak!

A Fidesz elnöksége azt javasolja, hogy tavasszal tíz százalékkal csökkenjen a víz, a csatorna és a szemétszállítás díja - közölte Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

A kormánypárt elnöksége arra kéri a Fidesz-KDNP parlamenti képviselőcsoportját, hogy a kedd este kezdődő, évadnyitó gyulai tanácskozásán tárgyalja meg ezt a kérdést - mondta a politikus, hozzátéve, hogy minden bizonnyal vita lesz erről a frakcióülésen, hiszen a három említett közmű esetében vannak olyan önkormányzati tulajdonú szolgáltatók, amelyeknek erőteljesen csökkenhet majd a nyeresége.
"A Fidesz elnöksége azonban kitart a javaslata mellett", és kéri a frakciószövetség támogatását, felhatalmazását, hogy a kormány február végén, március elején beterjeszthesse az Országgyűlésnek a szükséges jogszabály-módosításokat - nyomatékosította.
Emellett arra is felhatalmazást kérnek, hogy a kormány készítsen tanulmányokat arról, lehet-e folytatni az áram-, gáz- és távhőárcsökkentést a követező fűtési szezonban. Ennek mértékéről Rogán Antal egyelőre nem tudott beszámolni, de - mint fogalmazott - "nyilvánvaló, hogy nem apró, nem egy-, kétszázalékos mértékű csökkentésre gondolunk".
A frakcióvezető tájékoztatott továbbá: a Fidesz kezdeményezi a fogyasztóvédelmi szabályok módosítását annak érdekében, hogy a fogyasztók érdekeit jobban védjék a sokszor monopolhelyzetben lévő szolgáltatókkal szemben. A parlament is ennek a törvényjavaslat-csomagnak a megtárgyalásával kezd majd tavaszi ülésszakán - tette hozzá.
Arra a felvetésre, hogy a víz- és a szemétszállítási - túlnyomórészt önkormányzati tulajdonú - szolgáltató cégek esetében elképzelhető-e majd valamilyen kompenzáció, Rogán Antal azt válaszolta: országszerte jelentősen eltérőek a viszonyok, de nem egy olyan szolgáltatót ismer, amelynél "a középszintű vezetők is meglehetősen nagy értékű szolgálati autóval tudják ellátni a feladataikat. Nem biztos, hogy erre a jövőben lehetőség lesz". "Előbb csökkentsék a költségeiket" a cégek - jelentette ki az esetleges állami kompenzációval kapcsolatban.
A sajtótájékoztatón Németh Szilárd, a január 1-jétől hatályos tízszázalékos rezsicsökkentést ellenőrző fideszes munkacsoport vezetője bemutatta az új, a korábbinál egyszerűbb, átláthatóbb gáz- és villanyszámlaképet. Újdonság, hogy ezen a szolgáltatóknak be kell majd mutatniuk, mennyivel csökkent a fizetendő díj.
Németh Szilárd a gyulai frakcióülésen is beszámol a kormánypárti képviselőknek a munkacsoport eddigi tevékenységéről.

Címkék: Pártok-Fidesz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket