Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2013. Augusztus 05. 11:11, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Fidesz: igaz-e, hogy a Sanoma vezetője torzítani akarja a médiapiacot?

Fidesz: igaz-e, hogy a Sanoma vezetője torzítani akarja a médiapiacot?

Választ vár a Fidesz a Sanoma Media Budapest Zrt. vezérigazgatójától, Szabó Györgytől arra, igaz-e, hogy pénzügyileg és politikailag is torzítani akarja a magyarországi médiapiacot - közölte a kormánypárt kommunikációs igazgatója hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

Kocsis Máté egy július 25-i MNO-cikkre hivatkozott, amely szerint június végén egy budai étteremben gyűltek össze egyes magyarországi médiavállalatok vezetői, hogy a reklámadóról egyeztessenek. A találkozón azonban - idézte az említett írást - a sajtóinformációk szerint Szabó György, a Sanoma vezetője "hangos szószólója lett saját ötletének", és arra kérte a résztvevőket, hogy mostantól minden politikai kérdésben a kormány ellenében foglaljanak állást, adjanak nagyobb médiafelületet az ellenzéknek, és részesítsék előnyben a kabinetet érintő negatív híreket. A vállalatvezető javasolta azt is - folytatta a Magyar Nemzet Online cikkének ismertetését a fideszes politikus -, a hirdetési piac szereplői akadályozzák meg, hogy bizonyos médiafelületek hirdetési bevételhez jussanak.
Szabó György nemcsak pénzügyileg szándékozná átrendezni a magyarországi médiapiacot, hanem a választások nyílt befolyásolására is kísérletet tenne az olvasók és a nézők megtévesztésével - értékelte a sajtóhírt a Fidesz kommunikációs igazgatója, hozzátéve: az információk szerint a többi médiavezér - "talán egy kivétellel" - nem volt partner Szabó György elképzeléseihez. Az ügy érdekességének nevezte továbbá, hogy az elmúlt tíz napban semmilyen érdemi cáfolatot nem adott a sanomás vezérigazgató, sőt - mint mondta - "manapság a médiavilágban arról vannak újabb információk", hogy Szabó György öt pontból álló akciótervet készített "a hazai médiavilág pénzügyi és politikai torzítására".
Kocsis Máté mindezek alapján azt kérdezte Szabó Györgytől, igaz-e, hogy a magyarországi médiapiac torzítására készül egy ötpontos akciótervvel. Ha igen, mit tartalmaz ez az öt pont, igaz-e, hogy politikailag is befolyásolni akarja a választásokat, és igaz-e, hogy kiváló kapcsolatot ápol Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon volt miniszterelnökkel - tette fel kérdéseit a Fidesz politikusa.

Címkék: Pártok-Fidesz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket