Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2013. Május 19. 05:00, vasárnap | Belföld
Forrás: MTI

Fidesz: felháborító Martin Schulz kijelentése Magyarországról

Fidesz: felháborító Martin Schulz kijelentése Magyarországról

A Fidesz visszautasítja, felháborítónak és elfogadhatatlannak tartja Martin Schulz európai parlamenti (EP) elnök kijelentését, miszerint Magyarország "össze akarja írni a zsidókat" - közölte Gulyás Gergely, a kormánypárt képviselője szombati budapesti sajtótájékoztatóján újságírói kérdésre válaszolva.

A Fidesz parlamenti frakciója tájékoztatni fogja a német politikust arról, hogy a jelenlegi törvényhozási ciklusban milyen lépések történtek a kisebbségben élő közösségek méltóságának védelme érdekében - közölte a fideszes képviselő.
Hangsúlyozta: bocsánatkérést várnak az EP elnökétől, aki ha nem alkalmas arra, hogy Magyarországgal kapcsolatosan objektív véleményeket fogalmazzon meg, akkor az lenne a legjobb, ha lemondana hivataláról.
Ez egy politikai befolyásolási kísérlet, amellyel az EP elnöke az EU-t és az EU intézményeit járatja le Magyarországon - értékelte Gulyás Gergely.
A Fidesz később közleményben is jelezte, hogy minden esetben határozottan visszautasítja a Magyarországgal és a kormánnyal szemben megfogalmazott igazságtalan antiszemita vádakat. Nem tűrjük el az antiszemitizmus semmilyen formáját, és mindig a leghatározottabban fellépünk minden ilyen jellegű megnyilvánulással szemben - hangsúlyozzák.
Emlékeztetnek arra, hogy nemrégiben Ronald S. Laudernek, a Zsidó Világkongresszus elnökének kellett bocsánatot kérnie hasonló, valótlan állításokat tartalmazó kijelentései miatt. "Csak reméljük, hogy nem szándékos politikai hangulatkeltés zajlik Magyarország ellen, és bízunk benne, hogy a jövőben nem próbálják Magyarországot ilyen tisztességtelen és alaptalan kijelentésekkel lejáratni - olvasható a Fidesz Sajtóirodája által kiadott közleményben.
Martin Schulz a brüsszeli Metro napilapban csütörtökön megjelent nyilatkozatában annak a véleményének adott hangot, hogy az unió létrehozásával Európában lehetővé vált "a XX. század démonainak eltemetése". A német szociáldemokrata EP-elnök szerint a rasszizmust, az antiszemitizmust már sikerült ellenőrzés alá vonni, de még nem sikerült megszüntetni, sőt a válság nyomán valós a veszélye annak, hogy újraélednek. Erre példaként említette Schulz a lap szerint, hogy Magyarország "össze akarja írni a zsidókat".

Címkék: Pártok-Fidesz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket