Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2013. Január 16. 12:51, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Fidesz: Bajnaiék minimálbér-csökkentése nyolc másik ellátást is érintene

Fidesz: Bajnaiék minimálbér-csökkentése nyolc másik ellátást is érintene

Ha megvalósulna a Bajnai Gordon vezette Haza és Haladás Alapítvány minimálbér-csökkentési javaslata, azzal legalább nyolc másik ellátás összege is csökkenne - közölte Tapolczai Gergely fideszes országgyűlési képviselő szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján.

Ezzel csökkenne a táppénz, a gyed, a rehabilitációs ellátás, a rokkantsági ellátás, az álláskeresési járadék, a nyugdíj előtti álláskeresési segély, a tanulók pénzbeli juttatása és a súlyosan fogyatékos emberek személyijövedelemadó-kedvezménye - sorolta jeltolmács segítségével a kormánypárti politikus, jelezve, hogy ezen ellátások összege minden esetben a mindenkori minimálbér mértékétől függ.
Emlékeztetett, Rogán Antal, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője múlt pénteken arra kérte Bajnai Gordon volt miniszterelnököt, hogy vonja vissza a minimálbér csökkentésére vonatkozó javaslatát, amellyel az átlagbér 30 százalékára csökkenne a mindenkori legkisebb bér.
Bajnai Gordon válaszában nem cáfolta ezt, vagyis komolyan gondolja - tette hozzá Tapolczai Gergely.
Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivője a sajtótájékoztatón azt mondta, a Haza és Haladás minimálbér-csökkentési elképzelése rendkívül veszélyes, mert emiatt sok család zsebében maradna kevesebb pénz.
A fideszes politikusok összegzése szerint pártjuk célja változatlan: "több maradjon a családoknál". Ezért vezették be egyebek mellett a rezsicsökkentést, a családi adókedvezményt és a munkahelyvédelmi akciótervet - közölték.
Bajnai Gordon múlt pénteken - Rogán Antal sajtótájékoztatójára reagálva - azt közölte az MTI-vel, hogy a Haza és Haladás a munkahelyeket megőrző minimálbérrendszert javasol.

Címkék: Pártok-Fidesz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket