Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2013. Január 29. 13:55, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Fidesz: a gyűlöletkampány része volt a médiatörvény miatti cirkusz

Fidesz: a gyűlöletkampány része volt a médiatörvény miatti cirkusz

A parlament sajtóbizottságának fideszes elnöke szerint Magyarország igaza bebizonyosodott, ugyanis "a médiatörvény körüli hisztériának" semmilyen szakmai alapja nem volt.

Cser-Palkovics András így kommentálta, hogy Thorbjorn Jagland, az Európa Tanács (ET) norvég főtitkára kedden Brüsszelben az MTI kérdésére közölte: lezárult a párbeszéd Magyarország és az ET között a médiaszabályozás vitatott kérdéseiről, a kormány kielégítő választ adott a strasbourgi székhelyű páneurópai szervezet által megfogalmazott aggodalmakra.
"A gyűlöletkampány része volt a médiatörvény miatti cirkusz" - reagált a parlament sajtóbizottságának fideszes elnöke az MTI-hez eljuttatott közleményében.
Cser-Palkovics András szerint a magyar baloldal "hosszas, indokolatlan és aljas politikai támadása után" bebizonyosodott Magyarország igaza: "a magyar médiatörvény körüli hisztériának" semmiféle szakmai alapja nem volt.
Mint fogalmazott, sokadik alkalommal lepleződött le a magyar választók által elutasított, ezért "külföldön haknizó balliberális politikusok képmutatása, Magyarországot bármikor elárulni képes magatartása". Hozzátette, Magyarország bocsánatot vár a baloldaltól az általa okozott károkért.
A kormánypárti politikus egyúttal hangsúlyozta: Magyarország ma gyakorlatilag az egyetlen európai ország, amelynek a médiaszabályozásán az Európai Unió pecsétje és immár elismerése van.

Címkék: Pártok-Fidesz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket