Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2020. Január 31. 12:00, péntek | Külföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Felmentettek a gyilkosság vádja alól három, eutanáziát végrehajtó orvost Belgiumban

Felmentettek a gyilkosság vádja alól három, eutanáziát végrehajtó orvost Belgiumban

Felmentett a bíróság pénteken a gyilkosság vádja alól három olyan orvost Belgiumban, a flandriai Gentben, akik a halálba segítették egyik betegüket.

Az esküdtszék 8 órás tanácskozást követően, azt az ítéletet hozta, hogy az orvosok tiszteletben tartották az eutanáziára vonatkozó belga törvényeket, és nem követtek el bűncselekményt.

Az ítélet kihirdetése előtt, a három orvos megismételte az esküdtszéknek, hogy jóhiszeműen járták el amikor a 38 éves Tine Nysen eutanáziát hajtottak végre méreg beadásával 2010-ben.

"Alternatív megoldásokat ajánlottunk Tinének, de ő mindegyiket visszautasította. Mindent megtettünk érte, hogy ne szenvedjen"-hangsúlyozták a megvádolt orvosok.

Tine Nys éveken át súlyos mentális problémákkal küzdött. Halála után Nys családja a bírósághoz fordult. Annak ellenére, hogy Nys többször kísérelt meg öngyilkosságot, a család azzal érvelt, hogy a 38 éves nő mentális állapota nem volt reménytelen, kezelése folytatódhatott volna.

Belgiumban 2002-ben vált törvényessé az eutanázia, amelyet szigorú feltételek teljesülése esetén hajthatnak végre orvosok. Évente átlagban 2000 beteg választja a halált.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 18. 06:00, szerda | Külföld

Mario Draghi: Európa drámai változások előtt áll

2024. Szeptember 17. 15:04, kedd | Külföld

Gátszakadás Lengyelországban, 25 ezres települést árasztott el a víz - Videó

A Lengyelországban található 25 ezer fős Klodzkót érte ez az árvíz, ahol az átszakadt gát teljesen elöntötte a települést.

2024. Szeptember 17. 07:46, kedd | Külföld

Másfél millióra emelte az orosz katonai állomány létszámát Vlagyimir Putyin

Száznyolcvanezer fővel másfél millióra növeli az orosz fegyveres erők katonai állományának létszámát Vlagyimir Putyin orosz elnök hétfőn kiadott rendelete.

2024. Szeptember 17. 07:37, kedd | Külföld

Újabb merényletet terveztek Donald Trump ellen

Donald Trump köszönetet mondott hétfőn az amerikai Titkosszolgálatnak és a hatóságoknak azért, hogy megakadályozták az ellene készülő merényletet, miközben Joe Biden elnök elítélte a megkísérelt politikai gyilkosságot.