Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2013. Február 02. 13:24, szombat | Belföld
Forrás: MTI

Feljelentést tesz a Jobbik a kormány óriásplakát-kampánya miatt

Feljelentést tesz a Jobbik a kormány óriásplakát-kampánya miatt

Hűtlen kezelés miatt feljelentést tesz a Jobbik a kormány által tavaly év végén megrendelt IMF-el kapcsolatos óriásplakát-kampány "aránytalanul drága" megvalósítása miatt - jelentette ki az ellenzéki párt alelnöke szombaton.

Novák Előd az MTI-nek telefonon elmondta: egy írásbeli kérdésére adott válaszában Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes arról számolt be, hogy az egyebek mellett 1000 darab óriásplakátot október 16. és november 1. között bruttó 60 millió forintért helyezte ki az I.M.G. Inter Media Group Kft.
A jobbikos politikus hangsúlyozta: a Jobbik szintén tavaly év végén kétszer ennyi időn keresztül - egy hónapon át - negyedennyi pénzért vásárolt meg ugyanúgy 1000 óriásplakát-helyet a saját kampányára.
Novák Előd szerint nem elég, hogy a kormány "nemzeti konzultáció címén rendszeresen állami propagandát és adatgyűjtést folytat, de időről időre kormánykampányt is folytat az adófizetők millióiból", ráadásul mindezt "a Simicska Lajoshoz közelinek tekinthető" Inter Media Group Kft.-n keresztül.
Éppen ezért Novák Előd a jövő héten büntető feljelentést tesz hűtlen kezelés miatt, valamint kéri az ügyészséget, hogy polgári peres úton, visszamenőleg semmisítse meg a szerződést. Emellett a jobbikos politikus a Közbeszerzési Döntőbizottsághoz és a Gazdasági Versenyhivatalhoz fordul panasszal, hogy vizsgálják ki a kormány ezen gyakorlatát.

Címkék: Pártok-Jobbik

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket