Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2021. Március 22. 16:00, hétfő | Külföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Felborult egy migránsokat szállító kamion Horvátországban, többen meghaltak

Felborult egy migránsokat szállító kamion Horvátországban, többen meghaltak

Felborult egy illegális bevándorlókat szállító kamion a Zágrábot a szerb határral összekötő A3 autópályán a délnyugat-horvátországi Okucani közelében, négyen meghaltak, legalább tízen megsérültek

- közölte hétfőn a rendőrség. A migránsok egy szerb rendszámú teherautó rakterében voltak elrejtve, amely papírtömböket szállított, amelyek súlya egyenként meghaladta az egy tonnát.

A sofőr hajnalban elvesztette az uralmat a gépjármű felett, amely először a szalagkorlátnak ütközött, majd az oldalára borult. A súlyos sérüléseket és a haláleseteket a rakomány okozta, amely összepréselte a raktérben utazó illegális bevándorlókat.

A sérülteket három közeli kórházba szállították, egy ember életéért még küzdenek az orvosok.

A nyugat-balkáni útvonalon található országok 2016 márciusában fokozatosan lezárták határaikat az illegális bevándorlók előtt. Macedónia, Szerbia, Horvátország és Szlovénia is csak azokat engedi be, akik a jogszabályoknak megfelelően útlevéllel és vízummal rendelkeznek, vagy az adott országban akarnak menedéket kérni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 18. 06:00, szerda | Külföld

Mario Draghi: Európa drámai változások előtt áll

2024. Szeptember 17. 15:04, kedd | Külföld

Gátszakadás Lengyelországban, 25 ezres települést árasztott el a víz - Videó

A Lengyelországban található 25 ezer fős Klodzkót érte ez az árvíz, ahol az átszakadt gát teljesen elöntötte a települést.

2024. Szeptember 17. 07:46, kedd | Külföld

Másfél millióra emelte az orosz katonai állomány létszámát Vlagyimir Putyin

Száznyolcvanezer fővel másfél millióra növeli az orosz fegyveres erők katonai állományának létszámát Vlagyimir Putyin orosz elnök hétfőn kiadott rendelete.

2024. Szeptember 17. 07:37, kedd | Külföld

Újabb merényletet terveztek Donald Trump ellen

Donald Trump köszönetet mondott hétfőn az amerikai Titkosszolgálatnak és a hatóságoknak azért, hogy megakadályozták az ellene készülő merényletet, miközben Joe Biden elnök elítélte a megkísérelt politikai gyilkosságot.