Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2021. Február 12. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: mti

Fagyos hétvége jön, de sok lesz a napsütés

Fagyos hétvége jön, de sok lesz a napsütés

A hétvégén sok napsütés várható, csak néhol lehet kisebb havazás. Mindeközben viszont még napközben is fagypont alatti hidegre kell készülni, néhol a hajnali órákban mínusz 20 fokot is mérhetnek.

Pénteken néhol lehet jelentéktelen hózápor. Az északnyugati szél többfelé élénk, a Dunántúlon és északkeleten helyenként erős lesz. Északkeleten hófúvás is előfordulhat. Hajnalban általában mínusz 14 és mínusz 8 Celsius-fok között alakul a hőmérséklet, de az Északi-középhegység völgyeiben mínusz 20 fokig is hűlhet a levegő. A csúcsértékek mínusz 8 és mínusz 1 fok között alakulnak - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Szombaton az ország nagy részén többórás napsütés várható. Erősebben felhős körzetek, időszakok főként az északkeleti, keleti tájakon, illetve a Nyugat-Dunántúlon lehetnek. Itt-ott előfordulhat hózápor, nagyobb eséllyel északkeleten. Sokfelé élénk, az Észak-Dunántúlon időnként erős lökések kísérik az északi, északnyugati szelet. A legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 14 és mínusz 8 fok között valószínű, de a derült, szélvédett, havas részeken akár mínusz 20 fokot is mutathatnak a hőmérők. A maximumhőmérséklet mínusz 7 és mínusz 1 fok között alakul.

Vasárnapra virradó éjjel, reggel keleten szórványosan, napközben csak elvétve valószínű kisebb havazás, hózápor. Napközben több órára kisüt a nap, de főként a keleti országrészben erősebben felhős körzetek is lehetnek. Sokfelé megélénkül, az Észak-Dunántúlon időnként megerősödik az északi, északnyugati szél. A leghidegebb órákban általában mínusz 12 és mínusz 5 fok között alakul a hőmérséklet, de a derült, szélvédett, havas részeken mínusz 16 fok körüli értéket is mérhetnek. A nappali maximum mínusz 5 és plusz 3 fok között várható - olvasható az előrejelzésben.

Címkék: fagy, hideg, időjárás, tél

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket

2024. Szeptember 19. 15:28, csütörtök | Belföld

Árvíz - OVF: megkezdődött a Duna tetőzése a Szigetköznél