Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2012. Július 20. 12:56, péntek | Belföld
Forrás: MTI

Facebook üzenetnek álcázott "fotóvírus" terjed az elektronikus levelekben

Facebook üzenetnek álcázott

A Facebook közösségi hálót használóknak új vírusfenyegetéssel kell szembenézniük, amikor fotó érkezéséről kapnak elektronikus üzenetet.

A vírust tartalmazó levelek teljesen hasonlóak a Facebook üzenetekhez, de a hivatkozásban jelzett fotó helyett egy hivatkozás a címzettet átirányítja egy olyan internetes oldalra, amely rosszindulatú szoftverekkel igyekszik a felhasználó számítógépét megfertőzni.
Ezt követően a hivatkozás néhány másodpercre visszairányítja a címzettet a hivatalos közösségi hálóra. A fertőzés megtörténtét sokan nem is érzékelik.
Graham Cluley, a Sophos brit internetes biztonsági cég képviselője elmondta, a vírusfertőzés egy kis odafigyeléssel megelőzhető, mert a hamis üzenetek feladójaként a helytelen angolsággal írt Faceboook jelenik meg - írta a The Daily Telegraph című brit lap.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket