Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2011. Augusztus 08. 07:21, hétfő | Belföld
Forrás: HírTV

Ez nem a kempingek nyara volt eddig

Ez nem a kempingek nyara volt eddig

Az elmúlt 16 év legrosszabb szezonját zárhatják idén a hazai kempingek.

Az alacsony vendégszámnak nem csak az esős időjárás az oka. Egyes kempingezők szerint a forgalom csökkenését az is okozhatja, hogy a vendéglátás színvonala sokat romlott a korábbi évekhez képest.

Az egyik Mosoni-Duna-parti kempingben ezen a hétvégén vannak a legtöbben. Az üzemeltető azt mondja, a nyár eleje óta feleannyi vendége volt, mint tavaly. Szirtl György, a rajkai Aranykárász Kemping vezetője arról is beszámolt, sokszor előfordult, hogy a személyzetnek nagyobb volt a létszáma, mint a vendégeknek.

A pihenőhelyre sokan kerékpározni vagy kenuzni érkeznek. A vendégek szerint ahhoz, hogy több látogató legyen, a Szigetköz marketingjén is javítani kellene. A rajkai kempingben egy vendégnek egy sátorhelyért 1500 forintot kell fizetnie, erre jön rá a 200 forintos idegenforgalmi adó. A lakóautó után fejenként 3500 forintot kell fizetni, faháznál 4000 forint a tarifa.

Termál-látogatás, lovaskocsikázás, vízitúrázás – csak néhány a programok körül, amelyekkel a kempingező helyek magukhoz próbálják csábítani a vendégeket. Az elmúlt években közel félmillió ember választotta a kempingezést. Idén, ha csak augusztusban nem lesz jobb idő, ez szám az egyharmadára eshet vissza. (pr)

hírTV

Címkék: kemping

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket