Városlista
2024. szeptember 16, hétfő - Edit

Hírek

2018. Április 11. 07:31, szerda | Külföld
Forrás: mti

Épül Nyugat-Európa leghosszabb fűtött kerékpárútja

Épül Nyugat-Európa leghosszabb fűtött kerékpárútja

Nyugat-Európa leghosszabb fűtött kerékpárútját fogják megépíteni egy holland természetvédelmi övezeten keresztül, hogy egész évben hó- és jégmentes úttal kössék össze Wageningen és Arnhem városát.

A Jufferswaard természetvédelmi övezetet átszelő 1,7 kilométer hosszú kerékpárutat a közeli papírgyár gyártási folyamatában keletkezett hő fogja fűteni.

"A kerékpárút főként az ingázóknak épül. Ez egy csodálatos védett terület, ezért folyamodunk ehhez a módszerhez. Nem akarunk sót használni itt a hómentesítésre" - idézte a kelet-hollandiai Gelderland önkormányzatának szóvivőjét a The Guardian című brit napilap honlapja.

Petra Borsboom elmondta, úgy vélik, ez lesz Nyugat-Európa leghosszabb ilyen kerékpárútja. "Nem akarjuk azt állítni, hogy a világon a leghosszabb lesz, mert lehetséges, hogy Kínában már van ilyen, de nem tudunk róla" - tette hozzá.

A Nederrijn folyó árterületén húzódó 31 hektáros természetvédelmi terület számos vízi madár és békafaj, valamint a hód otthona. "Tartottunk attól, hogy az itt élő békák előszeretettel akarnak majd a fűtött úton maradni, de nagy figyelemmel fogjuk nyomon követni az út hatását a kisebb állatokra" - közölte a szóvivő.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 15. 09:00, vasárnap | Külföld

Romániában öt ember meghalt, több százat evakuálni kellett a heves esőzések és áradások miatt

Romániában öt ember meghalt, több százat evakuálni kellett a szombatra virradóra bekövetkezett heves esőzések és áradások miatt. A legtöbb kárt Galac megyéből jelentették.

2024. Szeptember 14. 08:44, szombat | Külföld

A nyugati fegyverek oroszországi bevetése is témája Joe Biden és Keir Starmer washingtoni tárgyalásainak

Az Ukrajna rendelkezésére bocsátott nyugati fegyverek oroszországi bevetése is témája Joe Biden és Keir Starmer washingtoni tárgyalásainak

2024. Szeptember 13. 06:00, péntek | Külföld

Az ukrán elnök elutasította a kínai-brazil béketervet

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök destruktívnak nevezte és elutasította a kínai-brazil béketervet, mivel szerinte az nem több egy politikai nyilatkozatnál, amelyet ráadásul nem egyeztettek Ukrajnával.

2024. Szeptember 12. 19:48, csütörtök | Külföld

Putyin: a nyugati nagy hatótávolságú precíziós fegyverek bevetése a NATO közvetlen részvételét jelentené a háborúban

nyugati nagy hatótávolságú precíziós fegyverek Oroszország elleni bevetése a NATO-országok közvetlen részvételét jelentené az ukrajnai harci cselekményekben