Városlista
2024. szeptember 21, szombat - Máté

Hírek

2013. Március 05. 05:00, kedd | Belföld
Forrás: mno.hu

Első gyári képeken az új Volkswagen Golf kombi

Első gyári képeken az új Volkswagen Golf kombi

A Volkswagen Golf hetedik generációja ismételten nagy sikerrel mutatkozott be, s a családiasabb kombiváltozatra sem kell már sokáig várni. A nagyobb puttonnyal felvértezett kompakt a jól ismert MQB platformra épülve, motorházában a konszern turbós benzin-, illetve dízelmotorjai várja a premiert. Az ilyenkor szokásos, ötajtóshoz képest 300000 forint körüli felárra számíthatunk.

Noha az új Volkswagen Golf már megérkezett a hazai kereskedésekbe, s képességeit főbb konkurenseit felvonultató összehasonlító tesztünkön is bizonyította, a típus kínálata csak a kombi átirat megjelenésével válik teljessé. A népszerű Variant a családosok legnagyobb örömére válik praktikusabbá, azok számára is alternatívát nyújtva, akik a kompakt kategória helykínálatát kissé szűkösnek találhatnák.

Noha a hajtásláncok kapcsán nagy változások nem lesznek, a mérnökök mégis külön vallatják az újdonságot, hogy az autó finomhangolása végül tökéletesen megfelelhessen a vásárlók vélt, vagy valós igényeinek. Mondanunk sem kell, az alapokat továbbra is a konszern MQB (Modularer Querbaukasten) platformja adja, amitől a hetedik generációs Golf önmagában is könnyebb, takarékosabb, s agilisabb felmenőinél és ellenlábasainál egyaránt.

Az erőforrások sokszínű kínálata is változatlan marad, igaz, a sportos GTI, vagy éppen a legerősebb GTD dízel variánsokra hiába is várnak a kombi karosszéria hívei. Mindenesetre a duplakuplungos DSG automataváltó választási lehetősége számos esetben továbbra is biztosított az augusztusban a kereskedésbe kerülő újdonság esetében is, ami nagyságrendileg 3-400000 forinttal ígérkezik borsosabbnak 4226000 forintos ártól kapható ötajtós testvéreinél.

Címkék: autó

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket