Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2020. Július 25. 05:07, szombat | Kék hírek
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Elrendelték az intézeti lakótársát megkéselő asszony kényszergyógykezelését

Elrendelték az intézeti lakótársát megkéselő asszony kényszergyógykezelését

Felmentette az emberölés bűntette kísérletének vádja alól, ugyanakkor elrendelte a kényszergyógykezelését a Nyíregyházi Törvényszék annak az asszonynak,

aki 2019-ben egy ápoló-gondozó otthonban késsel nyakon szúrta egyik lakótársát - közölte a törvényszék sajtószóvivője az MTI-vel pénteken. Az ítélet jogerős.
Resán Dalma közleményében azt írta, a tényállás szerint a 43 éves asszony fiatal felnőtt korától pszichiátriai betegségben szenved, emiatt 2010-től egy vidéki ápoló-gondozó otthonban élt. Ott ismerkedett meg a szintén az otthonban lakó férfival és annak barátnőjével; utóbbi halálakor a vádlott a férfit hibáztatta, ezért megromlott a kapcsolatuk.

A nő 2019. augusztus 22-én ingerülten kezdett viselkedni, kötekedett az otthonban lakókkal és ápolókkal, majd este bement a férfi szobájába és egy konyhakéssel kétszer nyakon szúrta - ismertette a szóvivő. A megkéselt férfi nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A bíróság a beszerzett szakvélemény alapján megállapította, hogy a vádlott kóros elmeállapota miatt nem büntethető, ezért felmentette az emberölés bűntette kísérletének vádja alól, egyben elrendelte az asszony határozatlan ideig tartó kényszergyógykezelését.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 19. 08:08, csütörtök | Kék hírek

Élőben követték a biztonsági kamerán, így kapták el a kerékpártolvajt - Videó

Összesen kilenc bringát vitt el a tolvaj.

2024. Szeptember 10. 07:50, kedd | Kék hírek

Döbbenet, miket csinálnak egyesek a magyar autópályákon - Videó

Életveszélyes tolatások kerültek be az autópályákat fenntartó MKIF Zrt. legújabb összeállításába.

2024. Szeptember 05. 07:35, csütörtök | Kék hírek

A budapesti reptéren fogta el az NNI a québeci gyilkost

A budapesti Liszt Ferenc-repülőtéren fogták el azt az algériai-kanadai–magyar hármas állampolgárságú férfit, akit Kanadában gyilkosságért életfogytiglanra ítéltek, de májusban megszökött a börtönből; azóta keresték a hatóságok