Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2013. Január 03. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Elnézőbb lett a NAV

Elnézőbb lett a NAV

Az adóhatóság nem törli automatikusan azoknak a cégeknek az adószámát, amelyek elmulasztották kitölteni és időben visszaküldeni a kockázatelemzésre szolgáló KOCKERD kérdőívet - a 2013-as adócsomag érelmében. A mulasztás nem jár következményekkel, amennyiben február 15-ig pótolják a mulasztást - írja a szerdai Világgazdaság.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal új vállalkozás indításakor, létező cégek esetében pedig a többségi tulajdonos vagy ügyvezető változásakor folytathat le kockázati eljárást, amely a 38 kérdésből álló KOCKERD kitöltését jelenti. Eddig a kockázatelemzésre szolgáló kérdőívet 10 napos határidőre kellett visszaküldeni, ennek elmulasztása esetén, illetve akkor ha a cégek nem tudták a késést „hitelt érdemlően” indokolni, az adóhivatal automatikusan elindította az adószámtörlési eljárását.

Az új szabályozás szerint a NAV csak abban az esetben törli az adószámot, ha az adózó az ismételt felszólítást követően sem küldi vissza a megadott határidőre a kérdőívet. Igaz, büntetést így is kiszabhat, amelynek felső határa félmillió forint lehet. Ha a NAV visszavonja az adószám megszüntetésről hozott határozatát, az áfalevonás tekintetében is változik a helyzet - hívja fel a figyelmet a lap.

Címkék: NAV-ellenőrzés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket