Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2013. Augusztus 29. 20:50, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Ellenzéki egyeztetés - Mesterházy: közös stratégiával és stábokkal készül az MSZP és az Együtt-PM

Ellenzéki egyeztetés - Mesterházy: közös stratégiával és stábokkal készül az MSZP és az Együtt-PM

Közös kampánystratégiával vág neki a választásoknak és a 106 egyéni választókerületben is közös kampánystábokat működtet majd az MSZP és az Együtt-PM szövetség - mondta el Mesterházy Attila csütörtök este az InfoRádió Aréna című műsorában. A szocialisták az Együtt-PM-mel kötött megállapodás után várhatóan még négy egyéni körzetet és listás helyeket adhatnak át a többi baloldali ellenzéki pártnak.

A szocialista pártelnök kifejtette: bár koordinált jelöltállításról állapodtak meg, közös jelöltként tekintenek a 106 egyéni választókerületi indulóra, akik közül 75-öt az MSZP, 31-et pedig Bajnai Gordon pártszövetsége nevez meg. A szocialisták és az Együtt-PM szervezetei kölcsönösen segíteni fogják egymást, közösek lesznek a kampánystábok, az arculati elemek és a szlogenek is - közölte. Országosan is közös kampánystratégia alapján politizál majd a két párt.
Beszélt arról is, hogy az eddig az időközi választásokért felelős Molnár Zsolt budapesti MSZP-elnök és Velez Árpád pártigazgató mellett Ron Werber izraeli-amerikai tanácsadónak is fontos szerepe lesz a szocialista kampánystratégia megtervezésében.
Mesterházy Attila kérdésre válaszolva azt mondta, "bitang kemény" kampányra készül, véleménye szerint a Fidesz durva, személyeskedő módszereket alkalmaz majd.
Az MSZP elnöke arra számít, hogy az Együtt-PM-mel csütörtökön megkötött megállapodás nyomán újra nő a baloldal szavazatszerző képessége. Mint mondta, az elmúlt időszakban a választók azt tapasztalhatták, hogy viták vannak a két szervezet között, ez pedig korlátja volt a népszerűségük növekedésének.
Kérdésre azt mondta, voltak vitái Gyurcsány Ferenccel, amikor a volt miniszterelnök távozott az MSZP-ből, de a kormányváltás és a még több ellenzéki szavazat megszerzése érdekében ezeket félre kell tenni. Elmondta, nem lett volna kifogása az ellen, hogy a DK is részt vegyen az eddigi tárgyalásokon, az Együtt-PM viszont azt szorgalmazta, először a két legnagyobb párt állapodjon meg.

Címkék: Pártok-MSZP

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket